Messuhässäkkäjännitysmaksimus

Iik kaaos! Sukkia ja kiirettä jokapuolella!Oon menossa ensimmäistä kertaan isommille messuilla myymään miun sukkia. Kässämessuja on koluttu jo useampi vuosi asiakkaan näkökulmasta, viime keväänä olin ensimmäistä kertaa esiintymässä itse messuilla, mut nyt olen menossa tulevana viikonloppuna Lahden Kätevä & Tekevä-messuille myyntihommiin. Olen sielläkin myös esiintymässä, vetämässä kantapääworkshoppia ja haastateltavana lauantaina, mutta eniten miuta jännittää se myyntihommeli. Tai siis.. kun en koskaa oo ollut "joulumyyjäisiä" isommassa hässäkässä. Jännittää, et osaanko laittaa miun messupöydän houkuttelevaksi, onko asiakkaita, tapaanko tuttuja ja ja.. Odotan innolla kyllä!

Viime viikot on kyllä ollut hulinaa. Ei sitä tuu ajateltuakaan, miten paljon hommaa liittyy tähän miun sukkabisnekseen. Teen kaiken itse, saan välillä onneksi apua sukkia päättelyyn ystäviltäni, jos sattuvat tulemaan iltakahville, mutta pääsääntöisesti teen kaiken alusta loppuun ihan itse. Teen markkinointimateriaalit, somehommat, neulon sukat, viimeistelen, laputan, postitan.. Kaiken. Oon suunnittellut ja tehnyt nuo sukkien lappusetkin ite ja miulle on tärkeää et nekin on vimpan päälle, siinäkin on oma hommansa, kun ne on värkertänyt, tulostanut ja leikellyt.

Tällä viikolla askartelin flyerit messuja varten, jos olisi ollut fiksu niin olisi ne voinut tilata jostain, mutta katselin, että minimitilausmäärä on 1000 flyeria. Johan mie kerkeen tylsistyy ja kyllästyy siihen, ennenkuin saan kaikki jaettua, joten tulostin ja leikkelin itte. Tulipahan mieluiset vaikka siinä jokusen kymmenen leikattua mietin, että ehkä olisi sittenkin fiksumpaa tilata valmiiksi painettuja, heh!

Olen myös tällä viikolla kokenut vähän riittämättämyyden tunnetta. Olin jotenkin extraväsynyt yks ilta, en ollut neulonut neulekoneella sinä päivänä, mutta kasannut kyllä sukkia, kerinyt lankaa, väkertänyt flyereitä ja tehnyt pari hommaa osuuskunnalle. Otin puol tuntia lepiä sohvalla ja mietin, et hitto ku en oo saanu mitään aikaseks, vaikka todellisuudessa siis olin! niin miun aivot jotenkin aattelee, että vaan se neulominen neulekoneella ja tuolla komerossa kököttäminen lasketaan työksi, mutta eihän se oikeesti niin mee. Vaikka nyt on tosi kiire ja sukkaa menee kaupaksi niin, että olen joutunut sanomaan jo muutamalle halukkaalle jälleenmyyjälle, että nyt ei joulusesonkiin kerkeä niin... on muistettava välillä levätäkin. Eihän kukaa tee töitä 24/7. Ja valehtelematta käytän suurimman osan hereillä olo-ajastani kumminkin tähän hommaan, niin ehkä puolen tunnin sohvalla makoilu ja koirien rapsuttelusessio ei maailmaa kaada. Se huono puoli on siinä, kun tekee töitä kotoa käsin, niin on tosi hankala erottaa työaikaa ja kotiaikaa, ja kun siihen lisätään vielä se, että teen sitä mitä rakastan - eli neulon, niin se tekee vielä extravaikeaa tästä, mutta tätä täytyy vielä opetella.

Mutta kumminkin suhtaudun tähän kiireeseen ja tohinaan vaan positiivisesti, koska homma voisi olla täysin toisinpäinkin - nyt saan neuloa suurinpiirtein yötä päivää ja silti ei kaikille halukkaille riitä! Mutta tiedän ja lohduttaudun sillä, että joulun jälkeen homma vähän hiljenee ja ehdin taas sitten suunnitella uutta ja kivaa!

Jos satut olemaan Lahdessa tänä viikonloppuna niin tuu moikkaamaan! 
Miut löydät pöydästä ep19-20 ja kantapääworkshop on kumpanakin päivänä klo 12. Lankahelvetin tarina-haastis on lauantaina klo 14 :) 

1 kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.