Virkatun ruusun ohje

Väsäsin muutamia ruusuja taas, lähinnä tossuja varten. Sain useamman viestin, mistä ohjeen voisi löytää - tämän ohjeen löysin siis youtubesta ja se oli englanniksi. Koska osan kielipää ei taivu lontooksi niin tässä olisi käännetty ohje. Näillä ruusuilla on miljoona erilaista käyttötapaa, omani ajattelin laittaa huopatossuihin, mutta nämä ovat kauniita vaikka pipossa tai rintaneulanakin :)Virkkaa 74 ketjusilmukkaa.
Virkkaa jokaiseen silmukkaan puolipylväs. Tämä helpottaa sitte ruusun kasaamista. Käänny.
Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja virkkaa 3. silmukkaan kiinteän silmukan. Toista koko rimpsun loppuun virkaten 3 ketjusilmukkaa ja yhdistäen sen joka kolmanteen silmukkaan kiinteällä silmukalla. Syntyy siis "lokeroita", joihin virkataan niinsanotut terälehdet.
Terälehdet virkataan kolmessa osassa, jaa rinkulat 3 osaan, osioissa pitäisi olla 8 rinkulaa per osio. Jos et saa tasalukua, älä hätäänny, sillä kun kerit ruusua niin se kyllä sinne tasaantuu.
Ensimmäiseen osioon virkkaa 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs, 3 pylvästä, 1, puolipylväs ja 1 kiinteä silmukka. Toista vielä 7 kertaa.
Toiseen osioon virkkaa 1 puolipylväs, 5 pylvästä, 1 puolipylväs. Toista taas 7 kertaa jokaiseen rinkulaan.
Kolmanteen osioon virkkaa 1 puolipylväs, 7 pylvästä, 1 puolipylväs. Toista loppuun asti. Näin siis osioiden terälehdet kasvavat loppua kohden.
Jäljellä on kasaaminen. Kukka ommellaan niinsanotusti spiraalin omaisesti yhteen aloittaen pienemmästä päästä. Voit itse sommitella tahdotko kukasta löysemmän vai tiukemman.

Kukan kokoa on helppo muuttaa lisäämällä tai vähentämällä silmukoita.

Tässä ketjusilmukoihin on virkattu puolipylväät.
Puolipylväs rivin jälkeen tehty rinkulakerros.

Kasaamista vailla oleva ruusu.

Ohje video löytyy siis TÄÄLTÄ ja se havainnollistaa paljon, vaikkei kieli taipuisikaan!


Näihin ruusuihin käytin Silver soft-lankaa ja 4mm koukkua. :)
25 kommenttia

 1. Ihanaa, ohje jota mäkin osaan noudattaa...mä tarviin kuvia, tekstistä ei tuu mitään :) kiitos!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon vähä samanlainen, varsinki virkatessa. Videoista on myös tosi paljon apua :)

   Poista
 2. Rakastuin tuohon lankaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta! minäkin taidan kokeilla, jahka noilta sukkahommiltani kerkiän :) Tuo lanka on kyllä aivan ihanaa, minun täytyy saada sitä myös :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä ohjeesta! Sain tästä inspiraation kokeilla itsekin kukkasten virkkaamista ja näiden ohjeiden avulla ne onnistuivat hyvin. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos kiitos ♥♥♥ tajuttoman ihana ohje, AH AH AH!! Aika harjoittelija olen näissä virkkaus hommissa, mutta tällä ohjeella onnistuin heti eka kokeilulla :))

  VastaaPoista
 6. Ihana ohje...tosi helppo oli kukka tehdä ohjeen mukaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta :-)

  VastaaPoista
 8. Ihanan näköisiä, mitä lankaa käytit? :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos tosi paljon selkeästä ohjeesta kuvineen <3 ! Tätä minäkin jopa osaan noudattaa. Tulee ihania ruusuja. Virkkaan vielä mukaan heijastinlankaa terälehtiin, niin tulee rintaneula-heijastimet ystäville <3 .

  VastaaPoista
 10. kiitos ohjeesta,jopa ensikertalainen vasuri onnistui (kieputus jäljellä). onneksi on noita videoita, en nimittäin olisi ryhtynyt kokeilemaan pelkän tekstiohjeen turvin.Hei, miten tuo päätellään kun on saatu terälehdet tehtyä, eli se viimenen silmukka? mihin se laitetaan kiinni? :o ompeluneula uupuu,eli sen verran tyssäs hetkeksi tämän teko.. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos ohjeesta, jopa minä osasin vaikka vasts viikko sit aloin reenaan virkkausta :D

  VastaaPoista
 12. Teetkö tilauksesta? :) haluan juuri tällaisia kukkia useamman kappaleen.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kauniista ohjeesta, näillä uudistankin vanhan mustan neuletakkini
  ��

  VastaaPoista
 14. Kiitos, sinä ihana neulojavelho!

  VastaaPoista
 15. hei! siis montako pientä, keskikokoista ja leveää terälehtä..teki erikokoisia videolla..

  VastaaPoista
 16. Hei minä alan virkkaamaan ruusuja juhlapöytiin kun en oikeita kukkia nyt juhliin halua. Thanks.

  VastaaPoista
 17. OMG, tämä on jo vanha postaus, mutta kun en tajua... Kuvassa viimeinen kerros näyttää ihan samalaiselta ja kuitenkin jotenkin jaettu kolmeen osaan ja tehty eri ohjeilla. Olen ihan pihalla... ja pitäisi saada ruusu tunnissa aikaiseksi... Olen joskus tehnyt ihan onnistuneesti ruusukkeita 2 kpl, mutta nyt en löydä ohjetta, enkä tajua tuota kolmeen osaan jakamista. siinä tehtiin kolme erilaista kerrosta, mutta kaikki kerrokset oli alusta loppuun asti samanlaisia. Siis tehdäänkö ensiksi peräkkäin tietynlaisia nyppyläisiä, ja sitten 2. ja kolmas osa vai tehdäänkö niitä jotenkin joka 3. systeemillä. Olen surkea näiden ohjeiden lukemisessa :) :(

  "erälehdet virkataan kolmessa osassa, jaa rinkulat 3 osaan, osioissa pitäisi olla 8 rinkulaa per osio. Jos et saa tasalukua, älä hätäänny, sillä kun kerit ruusua niin se kyllä sinne tasaantuu.
  Ensimmäiseen osioon virkkaa 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs, 3 pylvästä, 1, puolipylväs ja 1 kiinteä silmukka. Toista vielä 7 kertaa.
  Toiseen osioon virkkaa 1 puolipylväs, 5 pylvästä, 1 puolipylväs. Toista taas 7 kertaa jokaiseen rinkulaan.
  Kolmanteen osioon virkkaa 1 puolipylväs, 7 pylvästä, 1 puolipylväs. Toista loppuun asti. Näin siis osioiden terälehdet kasvavat loppua kohden.

  VastaaPoista
 18. Moi! Ohjeessa siis tuo yksi virkattu ketju jaetaan kolmeen osaan, koska se tavallaan kootaan kolmeen kerrokseen. Osioihin virkataan eri määrät pylväitä, jotta osa erottuisi paremmin sieltä alta :)

  VastaaPoista
 19. Hyvä siitä sitten loppujen lopuksi tuli, mutta ei ehtinyt äitienpäiväpostiin...

  VastaaPoista
 20. Kiitos ohjeesta!
  Ehkä olisin ymmärtänyt nopeammin, jos ohjeessa olisi ollut jotenkin näin:
  3. viimeisellä kerroksella virkataan seuraavasti
  8 ensimmäiseen nyppylään: 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs, 3 pylvästä
  8 seuraavaan nyppylään: 1 puolipylväs, 5 pylvästä, 1 puolipylväs
  8 viimeiseen nyppylään: 1 puolipylväs, 7 pylvästä, 1 puolipylväs

  Nyppylöiden määrä on laskettu ohjeen mukaiselle 74 silmukalle. Jos silmukoita on vähemmän, niin nyppylöitä on vastaavasti vähemmän. :)

  Minun kiireellä oli kyllä varmaan osuus tässä tulkitsemisen vaikeudessa, ja muutenkin uuskäsityöläisenä en ole ihan peto ohjeiden lukemisessa. Tämän avulla tein kuitenkin kauniin ruusukkeen. Kiitos!

  VastaaPoista
 21. Video selventää hyvin,oon huono saamaan ohjeista mitään irti.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.