Olgasukat + ohje
Sytyin hitaasti tähän malliin. Olin nähnyt paljon erilaisia olgasukkia, mutta en vaan saanut aikaiseksi kokeilla - ei vaan oikein napannut. Sain ystävältäni käskyn neuloa kivat sukat raitalangasta ja mietin mikä olisi kiva malli raitalangalle ilman että sukan malli häviäisi langan raitoihin. Lopputulema oli sitten nämä. :)

Olgasukat on myös äärimmäisen helppo malli, tässä teille ohjetta

Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm tai käsialan mukaan

Luo silmukoita 56 (14s per puikko). Neulo kaksi ensimmäistä kierrosta pelkkää nurjaa, jotta varsi ei lähde rullautumaan. Aloita varsi vastaavasti

*2 oikein takaa yhteen, 4s oikein, lk, 2s oikein, lk, 4s oikein, 2 oikein yhteen*. 
Toista tätä kierros loppuun ja neulo seuraava kierros aina oikeaa ja toista taas *-* ja kierros oikeaa. Ei ole sen vaikeampaa tämän kuvion tekeminen ;)

Neulo varresta haluamasi pituinen ja tee sitten yksi mallikerta niin, että jätät lk:t (langankierto) pois, näin saat kavennettua ylimääräiset silmukat pois ja silmukoita jää 48 (12s per puikko) Neulo vielä 10krs 2o 2n jne joustinneuletta ja aloita kantapää.
Itse tein vahvistetun kantapään, mutta tähän malliin varmasti sopii ihan tavallinenkin.
Halutessasi voit jatkaa varren kuviointia myös jalkaterän päälle puikoille 2. ja 3. Neulo jalkaterä haluamallasi tavalla, kuvioiden tai tavallisesti ja tee kärkikavennukset. Olen viehättynyt sädekavennukseen, mielestäni sillä saa kaunista kauneimman kärjen sukkaan, tämäkin kyllä makuasia.

Alkuperäisen olgasukat ohjeen löydät täältä

Kuvassa ystäväni lapsi ja tietenkin Olgasukat ;)

16 kommenttia

 1. Ihan hepreaa toi ohje :D Onneks mulla on virallinen sukkien kutoja niin ei tartte päätä vaivata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D se on helppo ohje! :D mutta tiedän tunteen, vuosi sitten mullekin nuo oli ihan hepreaa...

   Poista
 2. Aika vaikeaa,pitäs nähdä miten tehdään ,mutta yritän :)

  VastaaPoista
 3. Olen tehnyt tähän asti vain perussukkia. Mutta nyt opettelin nämä Olgat, ja parin kierroksen jälkeen alkoi sujua. Kiitos selkeästä ohjeesta! Olen kuullut Olga-sukista, ja googlettamalla löytyi tämä ohje.

  VastaaPoista
 4. kiva malli ja ekan purkamisen ja kerimisen jälkeen alkoi sujua :D mutta mitenhän menisi silmukkajaot jos tekisi tollaselle 3 kk ikäselle sukat,kun tuo 14 silmää puikolla taitaa olla aikuisen kokoa..kyselee tyhmiä..tätä ennen aina tehnyt vain perus sukkaa :D

  VastaaPoista
 5. kauniit mallit tykkään

  VastaaPoista
 6. Tosi hienot Olgat! Kiitos selkeästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta - tämän kanssa jopa mie opin neulomaan Olgat! Minun versio niistä löytyy täältä :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyvästä ohjeesta! :) Oon jo aikaisemmin neulonut yhdet olgat tällä ohjeella, silloin tosin en tehnyt tuota joustinneuletta varren alaosaan. Nyt on menossa toiset, joissa tuo olga-kuvio tulee sateenkaarilagalla, ja joustinneule, kantapää ja jalkaterä turkoosilla seiskaveikalla. Ne menee äidille joululahjaksi. :)

  VastaaPoista
 10. Ihan mielettömän selkeä ohje, Kiitos! Nyt vaan puikoille tulemaan:)

  VastaaPoista
 11. ihanan helpomalli kiva neuloa

  VastaaPoista
 12. Miksi näitä sanotaan olgasukiksi? Ihan uusi nimitys minulle. Täällä päin tuollaisia sanotaan vanhastaan amerikanraitasukiksi - kertonee, että malli on tullut Amerikan-siirtolaisten kautta.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.