Pienen pojan junasukat

Ystäväni voivoitteli, kun hänen pojalleen ei ole siunaantunut yhtään paria junasukkia. Asia piti heti korjata ja niin syntyi kaksi paria junasukkia 10kk vanhalle pienelle pojalle :)

Junasukka on kuulema loistava pienen ihmisen sukka, kun se on pidempivartinen, kestää hyvin jalassa ja ennen kaikkea lämmittää.


Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm

Tässä junasukan ohje

Luo 40s neulo 12 krs 2 o, 2 n joustinta. Sitten neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein ja 4 krs nurin. Neulo taas 12 krs 2o, 2n joustinneuletta ja neulo taas 4 krs nurin, 4 krs oikein ja 4 krs nurin. Neulo vielä 12 krs 2o, 2n joustinneuletta ja aloita kantapää.

Neulo kantalappu puikoilla 1 ja 4, yht.12 krs. Nosta aina ensimmäinen s neulomatta. Tee kantapohjjan kavennukset. Keskelle jätin silmukoita 8 ja sivuilta kavensin 6 silmukkaa pois. 

Jatka poimimalla kantalapun sivuista 8 lisäsilmukkaa ja jaa 8 silmukkaa 4 - 4 1. ja 4. puikoille. Kavenna 2 silmukkaa puikoilta 1. ja 4. pois joka toinen kierros. Aloita jalkaterän neulominen niin, että puikoille 1. ja 4. aina oikeaa neuletta ja puikoilla 2. ja 3. 4krs nurin, 4krs oikein, 4krs nurin, 4krs oikein, 4krs nurin. Toiseen sukkaan tein vain 3 "ruttua" ja toiseen tein 4, voit säädellä jalan mittaa miten haluat.

Tee sukan kärkeen nauhakavennus. Ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeiset s:t oikein yhteen ja toisen ja neljännen puikon alussa toinen ja kolmas s. kavennus ylivetäen.


Kun jäljellä on 4 s, katkaise lanka ja pujota se 2 kertaa s:n läpi. Päättele langat ja höyrytä sukat kevyesti.


Tämän sukan ohje on about 1-vuotiaan jalkaan!

Sama ohje pätee myös pienempiin sukkiin, mutta valitse silloin ohuempi lanka ja ohuemmat puikot!
Sukalla on myös ihana tarina. Tarinan ja alkuperäisen ohjeen voit tarkastaa täältä

19 kommenttia

 1. Hellanmumala, miten suloiset pikku jalat ja kätöset! Ja sukatkin toki on ihanat :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on aivan mahtava blogi! :) Täältä löytyy kaikille näpräilijäille (siis myös minulle) jotakin :) Nää pikku sukat on niin ihanat <3

  VastaaPoista
 3. Pitkähköllä varrella olevat sukat on aina hyvät, lapset kun tahtovat 'potkia' jaloilla, ei siinä silloin pysy pienet tossut/lyhyt vartiset sukat.

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi sulla. :) Junasukat on kyllä ihan parhaat pikkuisiin jalkoihin.

  VastaaPoista
 5. palonko silmukoita junasukkaan vastasyntyneelle vauvalle ?? t.Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasyntyneelle valitsisin ohuemman langan, tyyliin 2-2,5mm puikoille vahvuisen ja siihen sama silmukkamäärä. Nallesta jos tekee niin 32s :)

   Poista
  2. Olisiko mitään lankasuosituksia 2-2,5mm puikoille? Harvemmin nimittäin kudon muulla ku seiska veikalla ..

   Poista
  3. Vauvan sukat esimerkiksi teetee helmestä (100% merino), tai sitten uusi novitan venl, austermann step tai regia 4-ply :)

   Poista
  4. Kiitos avusta! :)

   Poista
 6. Jes, ihanaa, löysin kerrankin helpon ohjeen jonka minäkin jopa ymmärrän. =D Jeejee! Hyvä Henna! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos helposta ja kivasta ohjeesta! Etsin junasukkien ohjetta pitkään. Tein kolme nurjaa osuutta terään ja tuli 9kk:n ikäiselle pojalle juuri_sopivat. Ei kyllä yhtään ole löysää... Lanka oli extrafine merino ja 3mm puikoilla. Seuraaviin sukkiin pitääkin lisätä silmukoita että on sukat vielä ensi vuoden puolelle ;) Ainiin! Ja tein kantapäästä vahvistetun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dodi :) ole hyvä vain, vaikkakaan itse en keksinyt sitä - jaoin vain :)

   Poista
 8. Moi, huomasitko ettei tuo laittamasi linkki toimi enää? Siis alkuperäisen junasukan ohjeen linkki ei toimi enää.

  VastaaPoista
 9. Neuvoisitko kantakavennuksen, kun minulla on kantalapussa 16 s. Miten kerrokset ja kavennus tehdään?

  VastaaPoista
 10. Tästä postauksesta on nyt jo aikaa, muuta kiitos ohjeesta! Pääsen tekemään keväällä syntyvälle siskontytölle sukkia tämän pohjalta :) Ja voi että miten suloiset jalat ja kädet näissä kuvissa, en kestä..! <3

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä tosi hyvästä ohjeesta! Taas kerran on tämän ohjeen kanssa junasukat puikoilla, tällä kertaa lankana Nalle Taika, värissä Karamelli. :)

  VastaaPoista
 12. Linkkisi osoite on muuttunut eli tarina ja alkuperäinen ohje löytyy täältä https://taitoep.net/muut/junasukka-ohje

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.