Vinyylilevykulhot + ohje

Askarreltiin ystäväni kanssa tänään LP-levyistä kulhoja. Osa joululahjaksi ja osa myyjäisiin. Helppo ja nopea tapa kierrättää. Meidän omasta isosta vinyylikokoelmasta en raaskinut levyjä ottaa, mutta paikallisesta divarista löytyi hyvin askartelukelpoisia vinyylejä hommaan.

Kulhon tekemiseen tarvitset ison kulhon, LP-levyjä ja kuivakakkuvuoan (tähän käy myös muukin "koroke") 



Laita uuni n. 125asteeseen ja aseta kakkuvuoka pystyyn (kuten kuvassa) uuniin. Aseta levy siihen päälle ja odota, että se lörpsähtää ja sitten pikaisesti hanskojen kanssa isoon kulhoon. 

Levyt ovat kuumia, mutta viilenevät todella nopeasti joten muotoilu on tehtävä pikaisesti. Ikkunoita kannattaa myös pitää levyjä muovaillessa auki, sillä levyistä irtoaa kuumentuessaan ärsyttävää hajua.



Isossa kulhossa on helppo muovailla levy sopivaksi ja kun se hieman jäähtyy niin reunoja voi asetella ihan käsin ilman kulhoa. Sitten odottelet minuutin tai kaksi niin kulho on valmis :) 

Jos rypyt ja muut ei miellytä, niin voit sulattaa levyn ja muotoilla sen uudestaan.


Ja sitten kulho on valmis :)



5 kommenttia

  1. Tämä yksi sellainen juttu mitä pitää testata.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla joku kerta, kunhan pääsee ensin kirppikselle/divariin missä nuita levyjä myydään. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tuhannesti todella ihanasta paketista! Oon jo päivittänyt sen blogiini vaikka vasta hain postista ;D Meinasin etten jaksa tänään kun olin aivan poikki, työpäivä hieman venyi ja paukkui...mutta sainkin siitä sellaisen energiapiikin ettei tässä taida edes uni tulla! Sulla on täällä blogissa aivan ihania ideoita, nuo kahvikuppikynttilät on todella suloisia, miten jollain ihmisellä voi riittää noita ideoita mielin määrin...no ehkä se on vielä tuo nuoren iän idearikkaus, näin vanhalla kun ei nuppi enää toimi ;D Ikää siis tällä eukolla jo 45, vaikka mielestäni se ikä on vaan numero, mutta kai se jollain tasolla alkaa jo näkyä vaikkei ite huomaiskaan...heh! Tuun täällä käymään jatkossakin, että taisit saada itselles riesan ;) Kiitos ihanasta loppuvuodesta, tämä oli ehkä viimeinen SNY-kierrokseni näin viiden vuoden putken jälkeen, mutta eihän sitä koskaan tiedä...musta kun on kyse... Mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tykkäsit. Eka kierros miulle ja alkuvaikeuksien jälkeen lopputulema näytti olevan kumpaakin osapuolta tyydyttävä, mikä oli tärkeintä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.