FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Mistä sukkiani voi ostaa?

TÄLLÄ HETKELLÄ SUKKAHOMMAT OVAT TAUOLLA TOISTAISEKSI SAIRASLOMAN VUOKSI! 

(päivitetty 20.7.2022)

Sen lisäksi sukkiani voi tilata esimerkiksi laittamalla viestiä sähköpostitse (info@lankahelvetti.net) tai laittamalla facebookin tai instagramin kautta viestiä ja maksu tapahtuu ennakkomaksuna tilisiirtolla ja kuitin sukista saa sukkien mukana!

Voiko toivoa värejä tai tehdä mittatilauksena?

Kyllä voi! Neulon pääasiallisesti neulekoneella ohuita sukkalankoja, joten sen puitteissa toiveet. Neulekoneella ei voi neuloa pitsiä tai palmikkoa, mutta perusraitasukkia toiveväreissä senkin edestä ;)

Esimerkiksi ylipolven sukkia ei vielä ole nettikaupassa tai valmiina saatavana, mutta teen mielelläni mallistostani semmoisiakin!

Hinta mittatilaussukilla on useimmiten sama kuin valmiilla sukilla nettikaupassakin.

Sukkien toimitusaika?

Osaa sukkamalleja pyrin pitämään muutaman parin varastossa, jolloin voin postittaa sukat saman päivän aikana. Mutta koska sukkani ovat aika suosittuja ja viedään milteen käsistä, niin varasto usein huutaa tyhjyyttään ja teen sukat tilaustyönä. Pyrin tekemään tilaustyöt niin nopeasti kuin mahdollista, yleensä parin päivän sisällä ja postituksineen toimitusaika on noin viikko.

Neulon KAIKKI sukat itse omin pikkukätösin kotonani työhuoneessa. Joskus saan sukkien päättelyyn apua ihanilta ystäviltä, jos iskee paha paikka ja kamala kiire!

Minulla on paksut pohkeet, mahtuuko sukat?

Olen testaillut sukkamallejani monenlaiseen jalkaan ja polvisukat mahtuvat vielä hyvin jopa 45cm pohkeeseen. Malli ja neulos on joustava, joten se istuu hyvin monenlaiseen jalkaan. Mutta jos epäröit, niin laita viestiä, niin tehdään varmasti sopivat!

Miksi siun sukat ovat kalliimpia kuin muiden?

Sukkiini kuuluu 24% arvonlisävero ja muut pakolliset vähennykset. Neulon sukkia virallisena palkkatyönä, joten en pysty kilpailemaan "torimummojen" ja harrastelijahintojen kanssa. Hinta koostuu työn määrästä, ei pelkästään siitä paljonko langat maksavat.

Miksi sukilla on erikoiset nimet?

Koska miun sukat ovat spesiaaleja! Miusta on hauska kutsua niitä nimillä, etteivät vaa ole pelkästään tylsät tavalliset villasukat.

 Riemukkaat = iloiset sateenkaarisukat
Oikukkaat = harmaa ja musta raidalliset sukat, joissa on muutama värikäs raita piristeenä ja oikkuna.
Charmikkaat miesten sukat = harmaat ja charmikkaat, kuten miehet yleensäkin ;)
Touhukkaat = lasten sukat, lapset ovat ihania touhuajia! 

Mistä tuota lankaa saa? 
Onko ohjetta saatavilla näihin sukkiin?

On varmasti ymmärrettävää, koska teen tätä hommaa työkseni niin sukkieni ohjeet eivät ole saatavilla. Olen myös tarkoin ja isolla vaivalla etsinyt sukkiini sopivat väriyhdistelmät ja langat, enkä halua avata lähteitäni kopioinnin takia.
Ymmärrän kumminkin, että harmaa-raidallinen sukkamallistoni ei todellakaan ole uniikki, mutta pyytäisin silti, että sukkiani ei kopioitaisi ainakaan kaupallisessa tarkoituksessa.
On ilo olla inspiraatioksi, mutta jokainen varmasti ymmärtää, että jos haluan tehdä villasukillani elannon, niin en halua, että jokainen neuloja neuloo samanlaisia :)