Sukankudonnan Suomenmestaruuskisat 2018

Kuvassa kisan voittaneet


Lauantaina 29.9. kisattiin Orimattilassa Megamyyntiareenan Kässä-pussissa Suomenmestaruuskisat. 

Oli ihan älytön päivä! Paikalle oli tullut noin 60 osallistujaa.

Kisapaikkoja oli 50 ja kisaan pystyi osallistumaan joukkueena tai yksilönä. Ilmassa oli todellinen kisafiilis ja oli ihan huikea seurata, miten ihmiset olivat niin mukana siinä. Kuulin iloisia kommentteja osallistujilta, että ei haittaa vaikkei voittoa tulisikaan, ainakin voin sanoa, että olen ollut mukana! 


Voittajat valittiin neljän kriteerin perusteella - nopeus, tekniikka, tyyli ja taiteellinen vaikutelma. 

Miuta huoletti ennakkoon aika tiukka aikataulu, koska neulonta aikaa sukalle oli 3,5 tuntia. Odotin, että arvioisimme suureksi osaksi keskeneräisiä sukkia, mutta noin 50 sukasta vain viitisen sukkaa jäi kesken. Nopein aika taisi olla vähän reilu 2 tuntia. Kun seurasimme kilpailijoita niin puikot kilisi kyllä ihan älytöntä vauhtia!

Mukana oli myös yksi miesjoukkue ja eräs italiasta muuttanut rouva, joka neuloi erikoiseen tyyliin toooosi pitkillä puikoilla! Miusta oli ihana huomata, miten eri-ikäisiä ihmisiä oli saapunut kisaamaan, oli tosi nuoria tyyppejä ja sitten eläkeläisiä ja kaikkea siitä välistä. Kaikki juttelivat myös keskenään, osalla oli mukana huoltojoukot ja toiset olivat saapuneet yksin. Uskon, että kaikilla osallistujilla oli varmasti mukava päivä, vaikkei voittoa välttämättä tullutkaan. Meininki yleisesti ottaen oli iloinen ja innostava!

Vaikka voisi kuvitella, että villasukka on vaan villasukka niin ei se kyllä vaan niin mee!

Tää päivä osoitti sen, miten taitavia neulojia meillä Suomessa on ja miten on niin monta erilaista tyyliä, tapaa ja mieltymystä, että vaikka materiaalina kaikilla oli valittavana sama lanka, niin ei tullut yhtäkään samanlaista tai samantyylistä sukkaa. Kisasukat neulottiin teeteen suosituimmasta sukkalangasta Pallaksesta. Meillä tuomareilla oli oikeasti tosi vaikea homma, kun piti osata päättää mikä olisi paras. Tunnin verran meillä oli aikaa valita ja oltais kyllä haluttu palkita kaikki. <3
Kiitos myös teille kaikille, ketkä tunnustitte seuraavanne miuta täällä netin ihmeellisessä maailmassa ja tulitte höpöttelemään! On aina niin ihana nähdä teitä ihmisiä siellä ruudun takana!

Kiitos myös Megamyynti Areenalle ja Kässä-Pussille hienoista kisajärjestelyistä ja kunniasta päästä tuomariksi! Mie toivon, että ensi vuonna otetaan uudestaan!

1 kommentti

  1. Jopas on ollut kivat kisat! Hienoa, että noin moni otti osaa. Komea sukkasaaliskin, jospa niille parikin joskus neuloutuu.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.