Hups - millanen sukka!

Helmikuun alussa Paula Malleus oli esitelmöimässä meillä koulussa kiertotaloudesta. Kerroin siitä ohimennen tässä postauksessa. Silloin syntyivät Hupsukkaat-villasukat, mutta nyt ne saivat jatkoa.Sain tilaustyön ja asiakas toivoi polvisukkaversiona, niin minäpä tein. Hupsukkaat ovat hups-sukat siksi, koska kun niitä neuloo niin lopputulos on tekijällekin vähän yllätys. Näissä käytän siis erilaisia fingerinvahvuisia valmiiksi raidoittuvia sukkalangan jämiä. Valitsin neljä jämäkerää ja sitten vain neuloin raitoja vähän satunnaisessa järjestyksessä ja tässä on lopputulos. Kunnon väriyrjösukat!

Miusta näitä on kiva neuloa neulekoneella, kun valmiin pinnan ja väriraidat paljastuvat vasta kun sukan on saanut irroitettua neulekoneesta. Neulekoneella neuloessa työvaiheessa tuijottelet vaan nurjaa puolta tehdessä, joten neulos näyttää vähän erilaiselta sitten kumminkin oikealta puolelta ja vasta sitten näkee miten ne raidat istuu ja miltä ne näyttävät.

Terän, kärjen ja kantapään neuloin samalla tutulla harmaalla langalla mitä olen käyttänyt kaikissa miun myytävissä sukissa. Se rauhoittaa kivasti villiäkin menoa ja vaikka nämäkin sukat ovat täysin eriparia muuten, mutta sitten tuo harmaa yhdistää ne samaksi pariksi. Tykkään! :)


Lanka: fingerinvahvuiset valmisraita sukkalangan jämät 
Koneneulottu

1 kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.