Suomi 100 vuottaSuomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Jokapuolella on paljon erilaisia tapahtumia ja juttuja tälle erikoisvuodelle, mutta itse olen innostunut erityisesti tästä vastasyntyneiden villasukka-kampanjasta. Kyseessä on siis villasukka keräys juhlavuotena syntyville ja täältä löytyy sen facebookryhmä. Tarkoitus on siis neuloa jokaiselle Suomessa 2017 syntyvälle vauvalle villasukat. Moni lehtikin on kirjoitellut tästä ja kampanja on ollut käynnissä jo viime vuoden toukokuusta, mutta itse innostuin tästä joulun aikoihin. Ensin ajattelin vaan tehdä muutamat jämälangoista, kun koneella vauvan sukat syntyy melko vaivatta, mutta nälkä kasvaa syödessä ja haastoin itseni tekemään 100 paria. Nyt viikon jälkeen sukkasaldo on 32 valmista paria.Olisin halunnut lahjoittaa sukkani oman paikkakuntani sairaalaan, mutta kun Etelä-Karjalaiset neulojat ovat olleet kaikista ahkeria kampanjan aikana niin enää muutama pari sukkia puuttuu meiltä Lappeenrannasta. Tarkotus on nyt se, että lähetän sukkani johonkin muulle paikkakunnalle, missä on vielä tarvetta. Ryhmässä on loistava ylläpito, jotka pitävät hyvin kirjaa lahjoitettujen sukkien määrästä niin ettei tule sitten ylitarjontaa johonkin kun taas jossain sukkia on tosi vähän. Etenkin Seinäjoella, Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Jyväskylän suunnalla olisi tarvetta sukista, vain pieni murto-osa saatu lahjoitettua, joten siellä suunnalla olijat - ei muuta kuin puikot heilumaan! ;)

Olisin myös halunnut osallistua veteraanisukka-kampanjaan, mutta kun ilmeisesti heidän kampanjassa sukkia voi neuloa noudattaen prikuulleen tiettyä ohjetta, niin koneella en voi tismalleen samanlaisia neuloa, niin jää osallistumatta. Käytän sitten senkin energian näiden pakertamiseen ;)


Olen pääsääntöisesti tehnyt raitasukkia, mutta näin koneneulontaryhmässä hienon lippusydämen. Kuvio oli miusta vähän liian iso vauvan sukkaan, joten muokkasin sen pienemmäksi ja niin, että se menee nätisti koneneulottuna. Mutta kuvio käy hyvin myös käsin puikoilla neulottavaa, joten nappaanpa tänne kummastakin ohjeen. Ero koneneulottavan ja puikoilla tehtävän kuvion on, että koneneulottu pitää tehdä peilikuvana, koska sukka neulottaa niinsanotusti nurjana koneella, kun taas puikoilla tehdään normaalisti :) 


Lankana olen käyttänyt 4säikeisiä fingerin sukkalankoja, alize superwashia ja austermann steppiä :)

15 kommenttia

 1. Hienoja sukkia. Huikean tavoitteen oot itelle asettanu, onnea siihen. Ja kiitos ohjeesta, täytyypä tehä tuollaiset itekin tuohon keräykseen muiden lisäksi.

  VastaaPoista
 2. Onpa mahtava tavoite! Mä olen kanssa tässä mukana, mutta ajattelin varovaisesti jos muutamat sais tehtyä :) Vastasyntyneiden sukat ovat kyllä kivaa tehtävää käsinkin, kun valmistuvat niin nopsaan. Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukavan nopeita niin puikoilla kuin koneellakin :) tsemppiä sinne ja!

   Poista
 3. Ihana kasa sukkia! Voisit laittaa nuo Jyväskylään, sillä lapsenlapseni syntyy siellä huhtikuussa :D

  VastaaPoista
 4. Vau mikä läjä, mahtavaa kun oot haastanut itsesi tällaiseen hyväntekeväisyyteen! Hyvää alkanutta neulevuotta :)

  VastaaPoista
 5. Eikö ne pitäny olla käsityönä tehtyjä, ei konetyönä. Konesukkia saa kaupasta!

  VastaaPoista
 6. Oletpa tehnyt sukkiin sydämellisen siniristilipun!
  Sydämellä tehtyjä sukkia. Otan tuon mallin käyttöön
  lahjasukkiin. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Hei Henna, kiitos ihanan kuvion julkaisemisesta. Nostan hattua sadan sukan haasteellesi ja lupaan yrittää itsekin saada muutaman sukkaparin aikaiseksi :)
  - Liina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Hienoa, että innostuit! Sukkia tarvitaan vielä paljon!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.