Voihan Villitys Villasukka


Välillä taas neulottu vähän puikoillakin!

Voihan villasukka-facebookryhmä on ehdottomasti yksi parhaista inspiraation lähteistä mitä netti voi tarjota, ainakin jos haluaa villasukkiin jotain jännää. Olen ryhmän maininnut monesti ja seurailen sitä kohtuu aktiivisesti,viikoittain vähintään. Siellä on välillä millon mitäkin villityksiä, joku sieltähän ne kuuluisat Anelmaisetkin lähtivät leviämään, broken seed-sukat, ruttusukat, miun huopatossu-ohje ja sitten esimerkiksi nämäkin. Some on ylipäätään miusta ehdoton tämän päivän juttu, myöskin neulemaailmassa.


Näihin sukkiin ohjeen keksi Merja Matilainen ja hänen luvallaan saan julkaista sen täällä. Eli mallikerta on niinkin yksinkertainen kuin

3 kerrosta oikein harmaalla (yksivärisellä)
1 kerros raitalangalla oikein
1 kerros raitalangalla nurin
Toista näitä viittä kerrosta haluamasi määrä.

Helppo soveltaa polvisukkaan tai perussukkaan.

Lanka: Novita 7veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje yllä

22 kommenttia

  1. Nämä on kyllä sievät. Ihanan näyttävät mutta silti helpot toteuttaa. Just my kind of socks.

    VastaaPoista
  2. Todellakin nätit sukat. Helppo ja kiva malli.

    VastaaPoista
  3. Ihana raidalliset. Kiva malli tehdä!

    VastaaPoista
  4. Kiva malli. Sopii mun puikoille myös.
    Susta on kehittynyt huippu lankataiteilija!! :)

    VastaaPoista
  5. Tässä ois toimiva jämälankakohde. Pistänpä muistiin. =)

    VastaaPoista
  6. Hei, tajusin juuri et näihin sukkiin vois käyttää jämä lankoja oikein mainiosti kunhan pohjaväri on samaa väriä. Aivan ihana malli. Täytyy kokeilla.siulla on ihana blogi ja mahtavan upeita sukkaohjeita. Sonja

    VastaaPoista
  7. Mä kyllä korjaisin, että taitaa olla Niina Laitisen Rim-sukista alkuperäinen idea lähtenyt?

    http://www.ravelry.com/patterns/library/rim-socks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mistä tämän ohjeen "virallinen keksijä" inspiksen sai, mutta ohje ei ole sama. Kun vertaa kuviakin niin koska Niinan sukkiin ei tuu tuota oikeaa kerrosta ennen nurjaa väriraitaa niin se näyttää toiselta :)

      Poista
  8. Tää malli on muuten jo olemassa, Niina Laitisen tämän vuoden sukkakalenterissa nimellä Rim Socks. Näyttääpi olevan täsmälleen sama ohje joten ehkä creditit mielummin Niinalle (vaikka ohje nyt ei mitenkään päätähuimaavan haastava olekaan!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole sama kuin Niinan :) Niinan ohjeessa ilmeisesti ei tehdä raitalangalla oikeaa kerrosta ennen nurjaa väriraitaa, joten teknisesti tää ei oo sama :) Eikä oo omani, kuten jo mainitsin :)

      Poista
  9. Nää on kivat! Ja värit on upeat! Oon pitänyt vähän taukoa niin Voihan villasukasta, blogeista kuin kutomisesta ylipäänsä, mutta nyt täytyy taas alotella. Ehkäpä juuri tällasilla sukilla. :)

    VastaaPoista
  10. Villasukat eivät ole tekijänoikeuksien alaisia, ainakaan tavalliset. Itse laitan blogiini ohjeet vähän sinne päin, jos joku niistä tolkun saa, saa kopioida. Mutta ei ole haitaksi jos mainitsee mistä idea on tullut, ainakin jos julkaisee sukkien kuvia ja jopa ohjeita. Nyt on joku keksinyt pyörän uudestaan omissa nimissään. Minulla on kuva ja jonkinmoinen ohjekin omassa blogissani jo vuodelta 2012: http://wiktoriinanvillat.blogspot.fi/2012/10/raitasukat-jussista-koko-39.html Kiva kun on ohje jollekin kelvannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niinpä. Nää on hankalia juttuja et kuka on keksinyt alkuperäisen ja onko vai eikö :) hienot sukat oot tehnyt :)

      Poista
  11. Kukaan ei omista sukkaohjetta tai ruokareseptiä. Kiinnitin huomiota kun sain lahjaksi samaa värisävyä olevat sukat. Luulin et tollainen valmis raitamalli on olemas. Niin toi harmaa sopii hyvin joka raitaväriin. Tästä vinkistä teen upeat sukat rakastan raitoja.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.