Terättömät

Joku ehkä muistaakin, kun kerroin, että aloittelin neuleuraani nelisen vuotta sitten säärystimillä. Häpeäkseni voin kertoa, että ne ovat vieläkin ystävälläni käytössä. Lankakin muistaakseni oli jotain hirveää, halvinta akryyliä kaupan hyllyltä ja päättelystä ei tietoakaan. Eikä sekään ollut niin justiinsa, että jos ne eivät olleet saman kokoiset.. huoh. Tässä vielä kertauksena kuva.


Päätin korjata virheen ja neuloin ystävälleni uudet säärystimet. Kävi kirjaimellisesti sääliksi, kun mokomia vielä käyttää. :D Näin Villatassun sivuilla ihanat säärystimet ja inspiroiduin niistä. Ainut vaa, että olisi näistä omistakin voinut tehdä hitusen pidemmät, mutta kivat ne on näinkin ja varmaan korvaavat edeltäjänsä. Nää oli kiva pikainen välityö, kun tuntuu edelleen et mitään ei valmistu.. Näihin meni aikaakin vaan päivä, kun syntyi nopeasti paksusta langasta. Ystäväni kyllä totesi nämä uudet saatuaan, ettei raaski heittää pois niitä vanhoja.. ovat kuulema aika rakkaat jo - vaikka miusta ihan kamalat.. Toisaalta jostain se on ollu aloitettava.

Lanka: Novita isoveli, 138g
Puikot: 5mm
Ohje omasta päästä

12 kommenttia

 1. Ihana muisto. Jokainen meistä on joskus tehnyt sen ensimmäisen työnsä.
  Ihastuttavat nuo uudet säärystimet. Kyllä nyt kaverin kelpaa. Näitä pitää ja toisia vaalii :-)

  VastaaPoista
 2. Montako puikolla? Tosi hyvännäköset ja jopa itekki osaisin tehä tähän tyyliin. Parit haitarimallin oon vasta kutonu.

  VastaaPoista
 3. Mutta noi ekat säärystimethän on niin hellyyttävät! Sellaiset hyvällä tavalla vähän reppanat :)

  VastaaPoista
 4. Aww ihanat! :D Mun pitäisi tehdä siskolle uudet pitkät pitsisukat, se kun käyttää edelleen niitä jotka oon sille neulonut silloin kun olin juuri aloittanut neulomisen... oli ekat jotka tein ohuemmasta langasta kuin 7 veljestä (Nallesta), ekat pitkät sukat ja ekat pitsisukat. Aika upeat mm. langankierrot ja kavennukset... ja kivasti näkyy myös puikkojen vaihtumiskohdat... :D Ja tosiaan se apina pitää niitä edelleen ja on ilmoittanut pitävänsäkin niin kauan että teen uudet samanlaiset. Apua, tästä inspiroituneena varmaan pakko ottaa puikoille asap :D

  VastaaPoista
 5. Tieto lisää tuskaa? :D Samat fiilikset mulla oli kesällä, kun käytiin äidin kanssa läpi varastoa. Sieltä löytyi jotain ensimmäisiä väsäyksiä teinivuosilta. Samalta näytti, kun nämä sinun omat. Minusta nuo ensimmäiset on niin ihanat. Niihin on mukava palata sitten, kun usko loppuu jonkun työn kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo :D toisaalta ainakin noihin ensimmäisiin on vuodatettu paljon verta, hikee ja kyyneleitä :D

   Poista
 6. Ihan huiput noi ekat! Tämä on oikea hyväntuulenpostaus. :)

  VastaaPoista
 7. Mietinkin mistä näitä tykkäyksiä tulee Villatassun sivulle mutta täältä varmasti kiitos :) ja hienot tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ihmiset löytäneet sinnekin! :) siulla on ihania juttuja!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.