Palmikoitua


En varmaan ikinä kyllästy tähän Novitan palmikkosukkaan. Se on joka kerta aina niin kaunis, etenkin polvisukkana! En ole edes enää kärryillä montako paria näitä on tehnyt, mutta silti en tunnu näihin kyllästyvän. 7veikasta tehtynä ne syntyvät nopeesti ja kun mallikerta on 12 kerrosta, niin tuntuu, että ne valmistuu nopeesti senkin takia, kun menee "vielä yks mallikerta"-mentaliteetillä.

Nämä sukat tein äidille joululahjaksi. Kyllä, sanoin joulu! :D En välitä juuri syytä kaaoksesta ja hössötyksestä sen ympärillä, mutta tänä vuonna päätin olla viisas ja aloittaa ajoissa, niin ei tuu niin hirveä kiire. Useampi pari tuolla jo odottaakin saajaansa. ;)

Lanka: Novita 7 veljestä, menekki 183g
Puikot: 3,5mm

20 kommenttia

 1. Niin ihanat sukat! Pitäisi saada itsenikin tsempattua tekemään palmikkosukkia, mutta jotenkin ne palmikot tuntuu kovin työläiltä.

  VastaaPoista
 2. Näitä minäkin tykkään neuloa. Ovat kauniit polvisukkina.

  VastaaPoista
 3. Palmikko sukat on aina niin ihanat, ja 7-veikasta tulee ihanan muhkeat palmikot. Joulusukkien aloitus hyvissä ajoin on viisautta. Tänä vuonna minäkin ajattelin saada aikaiseksi muutamat sukat joululahjoiksi ;)

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä nätti malli. (: Ja itsekin inhoan (kaupallista!) jouluhössötystä ja joululahjojen metsästystä (ryysiksessä), joten sen vuoksi kaikki saa tänä vuonna sukat tai lapaset. :D Aloitin jo keväällä...

  VastaaPoista
 5. Minnekähän bittiavaruuteen minun kommentti hävis, mut yritetään uudelleen :D Nätti palmikkomalli on tämä aina vaan ja pitäis itekin edelleen saada viriteltyä puikoille:) Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä ihana malli. Oon tehnyt kohta kymmenet sukat tällä mallilla. Nytkin yhdet puikoilla. Joululahjaksi menossa :)

  VastaaPoista
 7. Nämä pitää tehdä seuraavaksi!
  Kertoisitko ohjeet näihin sukkiin. Kuinka monta silmukkaa oli aloituksessa ? Ilmeisesti teit kavennuksia viidennen palmikon jälkeen ?
  Novitan ohje on ns. nilkkasukka-versio enkä osaa päätellä kuinka monta silmukkaa tulee polvisukkiin.
  Mulla pitää olla tarkat ohjeet tai ei onnistu :)
  Kiitos ihanasta blogista, olen ohjeillasi tehnyt jo monet sukat :)
  -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäinen ohje on tuolla linkitettynä, mutta polvisukkaversio löytyy täältä http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2013/10/pitkaa-ja-harmaata.html

   Poista
 8. Kuinka olen saattanut unohtaa tämän mallin? Tämä on tosi kaunis sukkapari, ihan täydellinen.

  VastaaPoista
 9. Löysin blogisi ja nyt oon ihan fani ☺Miten ihania sukkia kaikki!

  VastaaPoista
 10. Apua! Nyt kun joululahjat on neulottu niin ajattelin itselle neuloa tällaiset. Mutta en löydä Novitaknitsin sivuilta (mihin linkki ohjaa) tuota ohjetta enkä haulla enkä millään �� Pystytkö auttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novita ajoi alas ne vanhat sivut. Palautetta tuli ilmeisesti niin paljon, et palauttivat arkiston muodossa ja ohje näihin löytyy täältä http://arkisto.novitaknits.com/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90644 :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.