Elegantti kauluri


Tai pikemminkin kaksoisleuanpiilotin! Sen tämä kauluri tekee hyvin! :D

Sain Tikatasta keväällä lankoja kokeiltavaksi. Teeteen eleganttia olen monesti hypistellyt, mutta koska se on niin pirun ohutta, se on jäänyt aina ostamatta. Nyt sain kumminkin hyvän mahdollisuuden kokeilla lankaa ja Tikatan tytöt olivat osanneet valita ihan oikeat väritkin miulle ;) Tätä Teeteen eleganttia saa siis Tikatasta, joko ihan marssimalla Helsingin Itäkeskukseen tai sitten tilaamalla nettikaupasta/sähköpostilla :) Tikata on tunnettu myös täydenpalvelun käsityöliikkeenä, että jos jokin askaruttaa vaikka kantapään neulomisessa tai ompeluhommissa niin ei muuta kuin kysymään - siellä palvellaan varmasti ja hyvin!

Itseasiassa olin jo useampi kuukausi sitten aloittanut tästä Heidi Alanderin nurmilintua, mutta se tössähti. Se raukka seisoi vähintään kaksi kuukautta keskeneräisenä ilman minkäänlaista inspiraatiota. Päätin sitten, että ei nyt nurmilintua sittenkään ja purin sen. Ja vähän ominpäin tein tämän kaulurin. Mitään ohjetta ei ollut - vaikka olis varmaan pitänyt. Omaan kaulaan se on ihan passeli, lämmittää ja kaksoisleukakin naamioituu ja kestää lämpimänä! Ihoa vasten tuo Elegantti on varsin mukava yhdistelmä, 70% kampavillaa ja 30% silkkiä. Aloeverakäsittely tekee siitä oikein miellyttävän. Mutta kuten Veera Välimäkikin taisi jossain joskus sanoa, niin tämä lanka pääsee elementtiinsä vasta pingotus/viimeisteily vaiheessa. Se tarvitsee ehdottomasti ainakin kastelemisen, jos ei ihan pingottaa jaksa. Tämäkin kauluri kiertyi ja oli varsin epätasaisen oloinen puikoilla, mutta kevyen pingottamisen jälkeen lopputulos on ihan eri.

Tätä kauluria Katin kanssa kuvatessa vähän hassuteltiin. Lilo-mummokin joutui pahasti neuloosin uhriksi. Täytyy kyllä todeta, että jos ei tämä omaan kaulaan eksy talvella niin sitten se menee kaksinkertaisena Lilolle lämmikseeks (tai sitten ei... en raaskisi tuhlata oikeesti tällästä silkkilankaa koiraneuleeseen :D)  Uskon, että tälle tulee käyttöä, kun se on sopivan ohut, mutta lämmittää silti.Ja täytyy vetää myös rasti seinään - kerrankin esiinnyt itse "mallina". Yleensä ihan suvereenisti ja häpeilemättä hyväksikäytän mallleina ystäviä ja tuttuja, mutta kerrankin miekin olin kameran toisella puolella :) Edustamisestamisesta en kumminkaan ota mitään kantaa :D

Lanka: Teetee Elegant
Puikot: 3mm pyöröt
Ohje omasta päästä

8 kommenttia

 1. Asiallinen edustus! Mä aina ihailen tällaisia yksinkertaisia juttuja, mutta jostain syystä itse en ikinä tee niitä!

  VastaaPoista
 2. hei, voitkos kertoa, kuinka monta silmukkaa laitoit kauluriin ja onko se tehty ilman kavennuksia ja levennyksiä.
  T. nimik. kaksoisleuka kaipaa piilottamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kauluri on neulottu kaksinkertaisesta langasta, 3mm pyöröillä 135 silmukkaa. Alkuun kerros oikein, kerros nurin (toistettuna kaksi kertaa) ja sitten vaan noin 25cm oikeaa (kevyesti venytettynä) ja loppuun sama nurja kierros, oikee kierros ym. ja pingotus. Eli supersimppeli ja kyllä piilottuu kaksoisleuat! :D Oma malli on löysähkö, joten jos haluaa napakamman niin 125s riittää varmasti.

   Poista
 3. Nyt on oikeanlaisia kuvia! :D

  VastaaPoista
 4. Elegantti kerrakseen. Hyvän väristä tuo lanka. Tykkään.

  VastaaPoista
 5. Saako kysyä mitkä sulla on valmiit mitä kosketus × leveys?
  Noin helppo houkuttais 😊

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.