Silkkistä postia

Sain pari päivää sitten ihanaa pehmeää postia. Ison kassillisen lankaa meinaan! Miksikö? Noh, siksi - koska miulla on uusi ihana yhteistyökumppani.

Parisen viikkoa sitten laiteltiin sähköpostia kiivaasti Tikatan omistajan, Nicolan, kanssa. Mietittiin pieniä yhteistyökuvioita. Viimeisen vuoden aikana olen todenteolla ymmärtänyt, mitä suomalainen pienyrittäjyys vaatii ja miten tärkeä on oikeasti suosia suomalaista ja ennenkaikkea kivijalkaputiikkeja. Monet ihmiset siirtyvät nettikauppoihin hintojen perässä - johon kyllä sorrun itsekin valitettavan usein, mutta niissä unohtuu se tärkeä seikka - myyjän ammattitaito. Eihän siellä nettikaupassa ole kukaan kummemmin kehumassa tai kertomassa langoista, tarvikkeista tai muistakaan? On osattava itse tietää. 

Mie kuulun siihen ostajaryhmään, joka kyselee tyhmiä, hypistelee, tunnustelee, pohtii ja miettii. Monesti olen neulomuksen tai ohjeen kera marssinut lähimpään lankakauppaan kysymään apua, kun ei tyhmä vaan tajua. Siksi kivijalkakaupat ovat niin tärkeitä! Samaa vastaavaa palvelua ei vaan yksinkertaisesti ole tarjolla prisman hyllyjen välissä tai siellä nettikaupassa.

Mutta asiaan - Tikata on täydenpalvelun käsityökauppa. Siellä osataan neuloa, kirjoa, virkata, värkätä, ommella ja näpertää. Tikatasta voi materiaalien ja tarvikkeiden lisäksi saada asiakaspalvelua ja inspiraatiota ja ennekaikkea apua - jos joku ohje ei avaudu, tai ompelukone kiukuttelee niin sieltä varmasti saa apua. Omistaja itse on ammatiltaan käsityöopettaja ja harrastanut alaa pitkään, tasavertaisina työkavereina on taitavia ompelu- ja käsityöalan ammattilaisia. 

Tikata sijaitsee Helsingin itäkeskuksessa. Sinne pääsee helposti metrolla - tai jos kilometrejä on liikaa  niin nettikauppa palvelee myös. Huomautan, että nettikaupan valikoima on huomattavasti pienempi itse liikkeeseen verrattuna, mutta sieltä varmasti saa hyviä alkupaloja - ja jos jotain tiettyä etsii niin sähköpostilla varmasti saa lisäinformaatiota.

Sain siis nämä langat Tikatasta ja näistä olisi nyt tarkoitus näpertää jotain kivaa tänne blogiin. Pyysin Nicolaa yllättämään ja sen hän todella teki. Langat ovat aikalailla täysin uusia tuttavuuksia, olen uskaltanut näistä vain haaveilla.

Ekana paketista löytyi Austermann stepin 6 säikeistä lankaa. Tätä taitaa varastossa olla toista väriä jo yksi kerä, jota olen hautonut kuin kallistakin aarretta. Langassa on 75% villaa ja 25% polyamidia, jotta se kestää hyvin sukkana. Erikoisuutena siinä on aloe vera ja jojoba-öljy käsittely, joka tekee siitä taivaallisen tuntuista neuloa. Step itseasiassa tuossa taannoin kevät talvella valittiin Saksan parhaimmaksi sukkalangaksi, enkä toisaalta yhtään ihmettele että miksi.



Seuraavana kaivoin paketista Teeteen eleganttia. Se on superriittoisaa ja superohutta kampavilla-silkkisekoitetta (70% kampavilla, 30% silkki), jota erityisesti huiveihin tai vaatteisiin voipi käyttää. Ravelrystä pikaselailin jo projekteja, niin ainakin Haruni-huivia siitä ovat monet tehneet. Nicola oli osannut valita oikein ihanat väritkin miuta varten - tuo punainen on enemmän kirkkaanpinkki, sitä on vaan niin turkasen vaikea saada oikeanväriseksi tänne kuviin asti.



Sitten paketista löytyi ihan uusi tuttavuus. Langin Mille Colori Socks & Lace luxe. 73% villaa, 25% polyamidi ja 2% polyesteri. Varsinainen bling bling-lanka jos sanoisinko. Ainakin jossain vaiheessa facebookin neuleryhmissä tehtiin ryminällä kimallesukkia, vaikkakin akryylilangoista. Itse en niihin innostunut, vaikka pieni bling kivaa onkin, mutta akryyli materiaalina on ihan kamala. En kyllä ole vielä päättänyt syntyykö näistä sukat, vai huivi - kun miellän jotenkin tämänkin langan enemmän huiveihin kuin oikeasti sukkiin. Lanka tuntui käteen vähän haperolta, joten saa nähdä mitä siitä tulee neulottaessa.


Ja loppukohti vain paranee. Näistä langoista olen osannut vain haaveilla. Kirjaimellisesti hihkuin innosta, kun kaivelin pakettia. Ystäväni Kati oli mukana hakemassa (ja pakettihan tietysti avattiin jo autossa, kun ei kotiin asti malttanut odottaa) ja hän naureskeli, että nyt tuli Hennalle karkkipäivä. Ja joo, niin tuli! Tämä Rowanin finest on käteen superpehmeä ja kirjaimellisesti ihana lanka. Langassa on 50% hienoa merinovillaa, 30% alpakkaa ja 20% kashmiria. Tästä suunnittelin tekeväni Veera Välimäen Pop-huivia, jota olen jo ihastellut monet kerrat.


Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on Rowanin fine art. Se on käsinvärjätty upea lanka, joka soveltuu aika monenlaiseen tekemiseen. Se on 45% merinovillaa, 25% polyamidia, 20% kidmohairia ja 10% mulperisilkkiä. Mieli tekis tehdä omat luksussukat tästä, mutta toisaalta taas revontulihuivi tai joku pipo tai... en osaa vielä päättää! Ne ovat vyyhdeilläkin vaan niin kauniit, että voisin vain tyytyä katselemaankin! :D


Iso kiitos Nicolalle tästä mahdollisuudesta. Nyt vain toivon vuorokauteen enemmän tunteja, jotta kerkeäisin tehdä näistä kaikkea ja äkkiä!! :D

TIKATA 
TIKATA FACEBOOKISSA

10 kommenttia

  1. Kerrassaan IHASTUTTAVIA lankoja :)

    VastaaPoista
  2. Kattelen vaan kateellisena tollasia ylellsyyksitä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi näitä saa vaikka ostettua sieltä Tikatasta, jos hirvee himo tulee ;)

      Poista
  3. Ihania aarteita! Onnen tyttö olet, kun tuollaisia pääset hypistelemään.

    VastaaPoista
  4. Puhut kyllä niin totta tuosta pienyrittäjän elämästä! Itsekin yritän kohdistaa lankaostokseni kivijalkapuoteihin ja ei kyllä ole tarvinnut pettyä. Ihania lankoja tosiaan. Miullakin on pari vyyhtiä tuota rowanin fine arttia, mutta en raatti käyttää sitä mihinkään :D

    VastaaPoista
  5. Voi jösses mite ihanii lankoi sie sait :DD

    VastaaPoista
  6. Kävin tässä joku aikaa sitten Kuopiossa Nappi ja nauha -lankakaupasta, siellä mulle suositeltiin tota Rowanin fine artia. ihana lanka, siitä tuli huivi äitille :) http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2015/05/sinisorsa.html

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.