Pienelle prinsessalle

Kummityttöni täyttää huomenna 6 vuotta. Viime vuonna tein tytölle lahjaksi Heidi Bearsin Fatty lumpkin-hepan, joten tämä hippo oli sille kiva jatke. Miulla ohjevarastossa on jo useampi Heidin ohje, mutta aikaa valitettavasti vain rajallisesti näitä puuhaillessa. Ovat kumminkin aina niin isotöisiä.  Tätä hippoa väänsin reilut pari viikkoa.


Nyt kun muutaman näitä elukoita on jo väsännyt, valitsin langaksi teeteen hillan. 100% puuvillan. Viime vuotiseen heppaan olin laittanut sukkalankajämiä ja akryyliä. ISO VIRHE! Heppa on ollut mukana leikeissä, mutta nyt jo kovasti nuhjuuntunut - varsinkin ne akryylisekoitteet ovat menneet ihme mössöksi. Nyt halusin laadukkaan langan, joka kestää kuosissa kovimmisssakin leikeissä. Ainut miinus tuossa puuvillassa oli se, että se rispaantui ja kierteet aukesivat helposti, mutta se nyt valitettavasti vain on yksi ominaisuus puuvillassa, muuten oon äärimmäisen tyytyväinen lankavalintaan. Värejäkin oli kivasti!

Aiemmat hipot oon tehnyt novitan seiskaveikasta tai nallesta. Hirmuinen kokoero ollut näissä. Isoin on tietysti se seiskaveikkahippo, joka meni ristiäislahjaksi kummipojalle - siitä tuli varmaan puolimetrinen jättihippo. Sitten seuraavaan osasin valita jo nallen ja kokoero näiden kahden välillä oli jo silloin huomattava. Nyt kun tein tätä hippoa niin miltein nauratti miten mini siitä tuli. Lilo poseeraa kuvissa vähän mittasuhteena.  Tämän hipon pituus oli 33cm ja korkeus 16cm.





Lanka: Teetee hilla n. 100g
Virkkuukoukku: 2,5mm

Ps. Kannattaa käydä kurkkimassa fb-sivua. 
Siellä on meneillään jotain kivaa ;)

19 kommenttia

  1. Tulipas tästäki hiposta söpö <3

    VastaaPoista
  2. Onpa suloinen! Mulla itelläni on supertiukka käsiala ja kaikista mun hipoista on tullut aika lailla samankokoisia kuin tästä vaaleanpunaisesta. Jos haluaisin yli puolimetrisen hipon niin pitäisi varmaan käyttää jotain matonkudetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mie mietin et minkäköhän kokosia ne alkuperäiset on, ku koukku taisi olla 1,75mm.. varmaan... pieniä :D

      Poista
  3. Varmaan oikein passelin kokoinen ottaa vaikka reissuille / hoitoon tms. mukaan. Suloisen lutuinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ajattelin. Vaikkakin itse pienenä ajattelin et mitä isompi lelu niin sen parempi :D

      Poista
  4. Oikein söpö hippo. Ensimmäisen tein seiska velj. ja tulihan siitä kookas. Muutaman oikein pienen tein nallesta tai vastaavasta, mutta tein kerroksia kiinteillä silmukoilla pylväiden sijaan.

    VastaaPoista
  5. Onpas kiva hippo-kaveri! :) Itekin olen sortunut samaan virheeseen, eli olen erehtynyt käyttämään akryylilankaa muun muassa yhteen koristetyynyyn.. ja ne akryylikohdathan on muhjuuntuneet jo ihan täysin! :( Kyllä se päähän ottaa, kun on ison työn tehnyt ja sitten väärä lankavalinta voi hetkessä viedä vuosia pois käsityön "elinajasta".. Mutta virheistähän sitä oppii :P :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Kuulin kerran viisaan lauseen: kun jotain kerran kehtaa aloittaa ja itse tehdä niin se pitää tehdä laadukkaasta materiaalista ja tätä mantraa hoen. Harmittaa tosi kovin kun tekee työn ja sitten materiaalit kusee :(

      Poista
  6. Aivan ihana hippo! Ajattelin itsekkin tollaisen jossakin vaiheessa tehdä, eli oliko sulla kaikkia värejä yksi kerä vai miten, jos lankaa meni vain toi 100g😊 Nää sun työt on niin inspiroivia😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punnitsin langat kolme kertaa ja kyllä, ihme vaan meni noin 100g lankaa. Yhteensä 6 eri väriä kyllä käytin ja eniten kului tuota yhdistämiseen mutta ainuttakaan täyttä kerää ei kulunut :) Jää materiaaleja seuraavaankin elukkaan :)

      Poista
    2. Olisin luullu, että menee paljon enemmän, mutta hyvä vaan, voinkin sitten aloittaa ton seuraavana työnä :)

      Poista
    3. Ei niihin itseasissa kovinkaan paljoa mee. Tosin värithän siinä on, et siksi "menee monta kerää" :)

      Poista
  7. Kappas, hippohan se! Oikein söpönen ja kiva on. Kuten tämä blogisi. Ilahdutit satunnaista ohikulkijaa, josta tuli seuraajasi täältä taustalta anonyyminä. Älä silti väheksy, oikein kivoja juttuja siulla on =) Mitäpä luulet, siis tuon hipposen ohje, ajattelin, että selviääkö heikohkoilla lontoon taidoilla? Virkatut lelut on kivoja. Terveisin, Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja ohje on tosi selkeä ja kuvallinen, joten varmasti aukeaa. Muutama juttu vaati alkuun sanakirjaa (ullaneuleesta löytyy) mutta sitten pärjäsi jo ilman. Jokaisen palan laitosta jne on kuvat, joten ei kamalasti tarvitse lukea :)

      Poista
  8. Vallan söpöinen tuli tästä minihiposta. Nuo Heidin ohjeet ovat kyllä niin hienoja, että tekis mieli tehdä kaikki. Se sarvikuono <3 jota en ole hankkinut tekemättömien käsitöiden jatkoksi... Aaah.
    Tosi kauniit kuvat sait tästä otettua, tuo toinen kuva etenkin on aivan supertyylikäs ja dramaattinen. Hieno!

    VastaaPoista
  9. Ihana hippo! Ja nopeastihan se on syntynyt, jos vaan pari viikkoa kului!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Miusta meni kauan.. edelliset syntyneet yleensä alle viikkoon. :D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.