Maistuisko laku?

Muistatteko lapsuudesta Lakupekan?


Mie oon vielä onneksi sitä sukupolvea, mihin kuului Lakupekka, lakupiiput, ronskit lastenohjelmat.. Lakupekka vaihtui vuonna 2007 tavallisiin ympyröihin lakupatukassa, koska Lakupekka koettiin monelta taholta rasistiseksi ja loukkaavaksi.

Lakupekka on silti retro ilmiö ja monessa paikassa oonkin jo bongannnut näitä, pakkohan sitä oli itsekin yrittää :) Lopputulema oli se, että miun täytyy ehkä vielä harjotella virkkausohjeiden sisäänlukutaitoa, mut kyllä se nyt edes vähän sinne päin meni!


Lankana 7 veikan jämiä
Virkkuukoukku 3mm

27 kommenttia

 1. Ootko kenties osallistumassa Novitan ja Fazerin karkkineule-kilpailuun? Eikös tämä menis siihen :) Hieno!

  VastaaPoista
 2. Mulla myös ollut tämä ohje jemmassa jo useamman vuoden, mutta jostain syystä tartun koukkuun harvemmin kuin puikkoihin. Tämä kuva sai taas kerran ajattelemaan, että tää on ihan must have meidän keittiössä :)!

  Minäkin tätä sukupolvea<3 Ja yksi päivä olin hiukan hämilläni kun näin yhden kaupan hyllyllä lakupiippuja :o!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakupiiput vissii teki comebackin, mut eiks neki aikanaan poistettu siksi että niistä saisi mallia tupakointiin? :D

   Poista
  2. Juu niissä oli jokin et "kannustavat lapsia tupakanpolttoon" :D Ihme holhoukseen kyllä menossa tämä maailma.

   Poista
 3. Ja mulla tulee mieleen niitten mustien miesten laulu: tannan ostetan, halvan maukasta lakritsaa! Muistatteko?? �� hieno tuo lakupekka on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi tämä https://www.youtube.com/watch?v=numbCLeS14o :D

   Poista
  2. No toi on niiiiin just se!!!! Ihana mainos! Mustat miehet on niin söpösiä siinä! :D

   Poista
 4. Mä muistelisin ettei niitä piippuja kuitenkaan poistettu. Siitä oli se kohu, että ne poistetaan, mut piippuja ei vaan ainakin sellaset karkkitupakat, jotka oli sisältä suklaata. Niitä tuli "polteltua" ja puputeltua aina laivalla ja laivatuliaisina :D

  Ihan nähä sulta muutakin kuin sukkia välillä :) Tämä ihan hyväntahtoisena kommenttina eikä vittuiluna (ettei tuu väärinkäsityksiä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakentava kritiikki on aina enemmän kuin tervetullutta! :D Oon jo miettinyt blogin nimen vaihtoa villasukkahelvetiksi, koska en tunnu ikinä kerkeevän tekevän mitää muuta, vaikka ajatuksen asteella on montakin eri hommaa :D

   Poista
  2. On vaan paljon niitä, jotka vetää nernarit syvälle molempiin sieraimiin ton tyylisistä kommenteista :D
   Ei niissä sukissa onneks oo mitään vikaa :) Huomaa sitä itekin välillä jämähtävänsä tiettyihin juttuihin, koska ne on vaan niin mukavia.

   Poista
  3. Niinhän niitä on, typeräähän se on. Mie oon aina ajatellu, et ku jotain pistää ja tekee julkiseks - niinku vaikka blogin niin negatiivisiinkin on osattava suhtautua asiallisesti. Vaikkakaan en nähnyt siun kommentissa mitään semmosta :)

   Poista
 5. Hiaaano! Mie kans muistan lakupekan lapsuudestani. Musta Pekka-korttejakaan ei enää oo eikä lasten kanssa saa leikkiä "Kuka pelkää mustaa miestä" :D Ihmiset ottaa kyl vähä liia tosissaa nää jutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Mitä hittoa! Joo, meitä on moneksi...

   Poista
  2. Ostin kesällä meidän lähi prismasta musta pekka kortit muutamalla eurolla. Luulin kanssa ettei niitä enää olisi, joten oli pakko ostaa kun sellaiset tuli vastaan. :)

   Poista
  3. Ohhoh, mie en tiennykkää! Noh hyvä :D

   Poista
 6. Tää on niin nostalginen ja hieno! Ite oon parit tuommoiset joskus värkkäilly mut ne katos alta aikayksikon muihin koteihin. Oli kovaa huutoa lähipiirissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää vähän samalta täälläkin, et ruvettava jo muitakin lakupekkoja tekemään :)

   Poista
 7. Nämä patalaput ovat vain niin ihania ja hassuja. Tulee aina hyvälle tuulelle nämä nähdessä. Itsekkin olen tehnyt muutaman. Suunnitelmissa olisi tehdä se matto.

  VastaaPoista
 8. IHANA! Kiitti ohjeesta, mun on kans pakko kokeilla :D

  VastaaPoista
 9. Vitsit tätä sun blogias! Kaikki mitä pistät tänne tuo semmoisen "ooooh tollaisen vois tehdä" -fiiliksen ja ohjeetkin on ihanan selkeitä tällaiselle kaaviotampiolle! Vielä kun sais noi keskeneräiset pois tieltä.. Ei Lankahelvettiä löytyis pinterestistä?

  - Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitoksia paljolti :) mie en oo oikee opetellu sitä pinterestiä, pari kertaa yrittänyt mut se onki jäänyt siihen :D

   Poista
 10. löytyykö sulta tätä ohjetta vielä,jos löytyy voitko laittaa sen sähköpostilla?

  VastaaPoista
 11. Saako sinulta lakupekka-patalappu ohjetta vielä?

  Sirpa

  VastaaPoista
 12. Saako ohjetta sähköpostiin?

  VastaaPoista