Parhaat puikkosuojat

Sain ystävältäni reilu vuosi sitten paketin, jossa oli ihmeellinen puinen kuminauha-viritys. Ikinä aiemmin se ei vastaan ollut tullut ja alkuun jäi harvalle käytölle, kunnes vihdoin tajusin mikä se on! No puikkosuoja! Maailman paras sukkapuikkosuoja! Googlellakin etsittiin mistä niitä saisi ostettua ja vähän huonoin tuloksin. Puikkosuojan alkuperäistä tekijää en tiedä, koska kuulema pieneltä myyjältä markkinoilta ovat ostettu, eikä mukana tullut minkään sortin tuoteselvitystä taikka ees puumerkkiä. Puikkopiika löytyy netistä, joka on ilmeisesti idealtaan sama mutta hieman erilaisesti toteutettu :)

Innostuin sitten tästä puikkosuojasta niin paljon, että tilasin duunipaikan puuosastolta mallin mukaan sorvattuja puu-osia ja sitten kotona vähän askarreltiin niistä enemmän miun näkösiä!



Taisi muuten olla elämäni ensimmäinen kerta, kun spraymaalasin. Annan kyllä täydet pisteet ja arvostuksen niille ihmisille, jotka tekevät näillä maaleilla huikeuta graffiteja. Tuntui, että jopa noihin puupalikoihinkin oli vaikea saada maali tasaisesti. Lopputulos kuivuneena oli kumminkin tyydyttävä, joten maalia jäi seuraaviinkin projekteihin :)

Lopputulema oli sitten tämä - kaivoin kaapista pinkkiä kuminauhaa ja puuhelmiä.




Mie oon mestari hukkaamaan tavaroita, niin siksi on hyvä olla jotain tuollaisia tavaroita useampi, kuten esimerkiksi mittanauhojakin tässä huushollissa on varmasti loppuelämän tarpeiksi! Heh! Mie oon viikon päästä lähdössä Helsinkiin muutamaksi päiväksi treffailemaan ystäviä ja samalla reissulla meinattiin eksyä myös Tallinnan puolelle (tietenkin Karnaluksiin,  jee!) joten nyt voi hyvillä mielin ottaa projektin jos toisenkin mukaan kuljeksimaan ilman, että täytyy pelätä puikkojen katkeamista taikka silmukoiden häviämistä!

Ps. Ystäväni Katin avustuksella tehtiin uusi vesileima, mitäs tykkäätte? Kati myös aloitteli käsityöbloggaajan uraa, käykäähän kurkkimassa Suoraan Sukasta-blogia!

15 kommenttia

  1. Ei vitsit kun on hyvä keksintö! :)

    VastaaPoista
  2. ihan mieletön keksintö. tommosia pylpyröitä saapi ainenkii rautakaupoista..sinne siis suuntimat het huomenna :D hehe..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis saako noita puuosia ihan valmiinakin jostain? Mie en oo nähny! en kyllä mikään rautakaupan vakkari-asiakaskaan oo... :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Eikö vain :) kiitos sille joka tälläsen aikanaan on keksinyt!

      Poista
  4. Ihanat! Puhutko puikottimesta? Siis se millaisen sait alunperin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puikotin taitaa olla se kuminauha-kangasversio? En ainakaan googlella löytänyt alkuperäistä puisen tekijää :(

      Poista
  5. Fiskarsin kesämarkkinoilla oli pieni koju missä myytiin kaikkia käsintehtyjä puisia juttuja ja sieltä ostin ne suojat. Kojussa oli mm.voiveitsiä, paistinlastoja, puuhaarukoita yms.
    Kiva kuulla että oli mieluinen lahjus ja että sait tehtyä itsellesi niitä lisää. ♥
    Kohta nähdään!!!!

    VastaaPoista
  6. Fiskarsista minäkin ostin tämmöiset puuvalmiit, mutta olen ostanut täällä Hämessä markkinoilta myös oikein puusepän tekemiä ja torilta käsin maaalattuja puisia, somia. Lankaidea myy neliön mallisia, aika arvokkaita. Tuo leveä kuminauha ja nahka tai toppakangaspalat päissä on varmasti helppo ratkaisu. Somat tuli suojuksistasi!

    VastaaPoista
  7. Mie innostuin siun ideasta ja toteutin oman näköset. Löytyy täältä, jos haluat vilkasta: http://www.teamk.fi/meianna/2014/07/18/puikkorengit/

    VastaaPoista
  8. Äh, minäkin metsästän myyjää, ketä Turun keskiaikamarkkinoilla myi puisia puikkosuojia, olisi tarvetta ostaa pukinkonttiin!

    VastaaPoista
  9. Törmäsin tähän julkaisuun samalla kun etsin puikkopiikoja, itse löysin ihan facebookista vastaavia valmiina, hakusanalla puikkopiika :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.