Mummosukat



Äitini sanoo piirakkasukkia mummo-sukiksi. Ihan siksi, että meidän mummo neuloi aina niitä. Oon maininnu monta kertaa, että piirakkasukilla on miulle oma tärkeä merkitys ihan siksi, että mummoni neuloi aina niitä. Eihän sillon lapsena tai teininäkään vielä osannut aina arvostaa niitä mummon pehmeitä paketteja, mutta nyt ne neulomisvinkit ja muut olisivat kultaakin kalliimpia - vain kun miun mummo ei osaa enää neuloa. Mummoni sairastui jokunen vuosi sitten alzheimeriin. Hän jakselee muuten ihan hyvin, mutta käsityötaidot ja ruuanlaitto taidot ovat hävinneet. Ne asiat jota mummo teki ihan joka päivä ennen. Hän muistaa nimet ja muut ja pärjäilee papan kanssa vielä vanhusten asunnossa.

Halusin vuosi sitten kovasti oppia nuo piirakat juuri sen takia, että kun mummo ei enää osaa niin voin jatkaa tätä perinnettä meidän suvussa ja neuloa sukulaisille ja perheelleni piirakkasukkia. Malli on muutenkin niin kaunis ja yksinkertainen.



Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje piirakkasukkiin täältä

10 kommenttia

  1. Piirakkasukat on kyllä varmasti se nostalgisin malli mitä minäkin tiedän. Ihanan värin oot valinnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon samaa mieltä. Mielestäni piirakoihin pätee sama kuin palmikoihin, joku rauhallinen ja hempeä väri sopii niihin parhaiten :)

      Poista
  2. Hienosti käy tämä väri piirakoihin. Mulla on suunnitelmissa myös tämän kokeilu, kunhan aikaa vaan löytyisi jostain. Kyllähän meistä täytyy tulla niitä mummoja, jotka väsäävät piirakkasukkia suvulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava tulevaisuus vielä edessä :D Oon jo nyt niin antiikkine tyttö, et mitäköhä 50 vuoden päästä ;D

      Poista
  3. Minulla on vähän sama tilanne mummon kanssa. Hän sairastaa myös Alzheimeria ja on tällä hetkellä jo siinä tilanteessa, ettei osaa puhua tai liikkua pahemmin itse. :( Häneltä opin monia käsitöiden saloja, ja olen niistä ikuisesti kiitollinen. <3 Muistan ikuisesti sen tunteen, kun annoin mummolle ensimmäisen itse tekemäni pipon lahjaksi ja hän piti sitä aina minun mielikseni (vaikka oikeasti se oli muotopuoli ja aivan kamala :D). Pienenä olin siitä piposta aina niin ylpeä. :D

    VastaaPoista
  4. Itse opettelin mallin samasta syystä, tosin mummini on kuollut jo vuosia sitten. Istuva malli, sen lisäks et pn kaunis..

    VastaaPoista
  5. On kyl kaunis malli ja tuo herkkisväri sopii hyvin söpöön malliin :)

    VastaaPoista
  6. Minunkin mummi sairastui alzheimeriin ja kadotti ennen viimeisiä elinvuosiaan kaikki muistot lapsistaan ja lastenlapsistaan, siinä samalla myös suuren osan omasta minuudestaan. Sairautena se on kyllä yks pelottavimmista :/

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.