Vihreä virtahepo


Tadaa! Viiden päivän projekti on taas ohi. Tällä kertaa syntyi vihreä virtahepo, happypotamus. Toisella kummipojallani on huomenna 1-vuotissyntymäpäivä, joten kummi värkkäsi virtahevon!

Tästä hipposesta tuli huomattavasti pienempi kuin isoveljestään, sekä tällä kertaa korvatkin onnistui niinkuin piti. Kroppaa tehdessä melkein kauhistelin, et hui miten pieni tästä tuleekaan, mutta varmasti ihan sopiva 1-vuotiaan käsittelylle. Lankana oli Novitan nalle, kun edeltäjä oli 7veljeksestä. Ajattelin alkuun, että kokoeroa tulee, mutta että näin valtavasti. Myöskin virkkauskäsiala on varmasti muuttunut tässä matkan varrella, sen verran on noita kukkasia väännetty. Saanen vain ihmetellä, miten hiton pieni siitä tulisi, jos tekisi ohjeen mukaan 2mm koukulla ja langalla?

Hirveästi hipott.. himottaisi aloittaa jo uutta hippoa, mutta taidan neuloa parit sukkaparit tähän väliin.


Lanka: Novita Nalle
Koukku: 3,00mm
Ohje Happypotamus ravelryssa muutamalla eurolla
Langankulutus: n. 250g
Koko: 45cm x 20cm

Tein virtahevon tällä kertaa aikalailla pala kerrallaan, alkuun muutama kukka ja sitten yhdistin jo ja tein kukka kerrallaan :)

23 kommenttia

  1. Ihana hippo ja oletpas nopea tekemään!

    VastaaPoista
  2. Ihana! Jokohan sitä itsekin reipastuis ja kokeilis tehä samanlaisen. :)

    VastaaPoista
  3. Melkoinen söpöläinen tämäkin! :) Nää on ihania kun jokainen hippo on ihan oma persoonansa. Itse huomasin että sain aikaan kaksi erikokoista hippoa vaikka käytin molemmissa samaa lankaa ja koukkua. Käsiala tosiaan kiristyy kun on tottunut tekemään useita afrikankukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin tossa yks päivä käyä niitä ihastelemassa ja ihmettelemässä, käsialalla on kans hirveesti näköjään merkitystä koossa. :)

      Poista
  4. Suloinen hipponen! Täytyy sen verran udella, että onko kaikki hipon palaset samanlaisia 5-kulmaisia? Kuvassa jotkut näyttää 7-kulmaisilta. Vai yhdistäminenkö niitä venyttelee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, vaan tehdään 5-, 6-, 7- ja 8-kulmaisia paloja ja sitten niitä yhdistellään tarkoin valittuihin paikkoihin, jotta happypotamus saa muotonsa :)

      Poista
  5. Tulipa tästä kivan värinen! Tämän väriseen en ole tainnut ennen törmätäkään. Tykkään kovasti. Ite taidankin kokeilla seuraavan seiskaveikasta, jos siitä tulee reilusti suuremmoi. Mun Nalle-versio oli semmoinen mäyräkoiran kokoinen :-)

    VastaaPoista
  6. voi apua kun oon sulonen. tai siis tuo hippo on. väittäsin, että en ole just nyt se sulosin :D hehahe..

    VastaaPoista
  7. Hami, ettet saa hippoja riviin. Olis ollu hauska nähdä isoveikka ja pikkuveikka vierekkäin. Tosi kaunis on tääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin samaa, et ois ollu hauska kuva se, mut nyt ei kerennyt kuvauttaa niitä niin :/

      Poista
    2. Sä oot kyllän kone näiden Hippojen kanssa! Jälleen kerran, ihan mahtava! Onnekas kummipoika, kun tuollainen kummitäti!

      Poista
  8. Ja ihana tämäkin <333 Ei vitsit sie oot taitava :)

    VastaaPoista
  9. Vau! :) Onnekas kummipoika. Oon katsellut näitä afrikankukka eläimiä netistä, mutta en ole vielä rohjennut alkaa itse tekemään, menisi varmasti minulta enemmän kuin viisi päivää! :D

    VastaaPoista
  10. Iiik, joutuukohan tässä ohjeostoksille....

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana virtahepo! Ja todella ihana blogi sulla. :)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana!!
    Minulla tekeillä kaksi virtahepoa mietin mitä laittaisin silmiksi kun tulee pienille lapsille. Mitä olet käyttänyt ja miten kiinnittänyt?

    VastaaPoista
  13. Voi apua miten suloinen! Et tekisi tällaista minulle tilauksesta pukinkonttiin?
    Terveisin, Pia.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.