Treppenviertel-sukat ja miljoona valkoista karvaa

Piti neuloa toiset miesten sukat. Perusmalli ei houkutellut, koska vastikään sain harmaat raitasukat valmiiksi. Toiveena näissäkin oli tummat sävyt, mielellään musta tai se harmaa. Noh, tuumasta toimeen ja kiemurasukkaa väsäämään..

 Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje: Ravelry Treppenviertel Nicola Susen

Treppenviertel-sukat on kiva ja helppo malli, eikä vaadi sen kummempia kikkailuja. Ohjeen saa parilla eurolla ravelrystä ja vaikka se on Lontoon murteella niin kuvion kyllä ymmärtää ihan kuka tahansa. 

Jos tarkkoja ollaan niin nämä sukat tein Novitan kakkoslaadun langasta, jota ostin Korian tehtaanmyymälästä viime vuoden puolella. En löytänyt kerästä mitään muuta vikaa, kuin painon ja yhden solmun. Normaali 7veikka kerä painaa 150g noin ja tuo kerä oli 135g. Liekö siinä sitten se pointti? Odotin kyllä jännityksellä, että vikoja löytyisi enemmänkin mutta ei. Uskallan siis ostaa ehkä toisenkin kerran kakkoslaatulankaa.

Ja toisekseen en tykkää yhtään mustan langan neulomisesta. Tässä siihen havainnollistava kuva


Vaikka varjelen lankojani kannellisissa laatikoissa niin neuloessa niitä tarttuu väkisinkin. Kerät säilytän aina neuloessa olkkarin pöydällä esimerkiksi, mutta vaatteista tuntuu silti tarttuvan niitä jonkin verran. Mustassa langassa se oikein kivasti vielä korostuu! Yritin nyppiä suurimmat pois ennen kuvausta, mutta villa on semmoista materiaalia, että ne karvat tuntuu uppoavan sinne johonkin ja sitten ne vaan putkahtelee.. Pöh. Onneksi sukkien saaja ei ole mikään allergikko! :D

9 kommenttia

 1. Höh, hävis just äsken laittamani kommentti onnekki bittiavaruuteen vissiin. Ei mulla muuta ku, että sama ongelma meilläkin. Ja jos ei oo koiran karvoja neuleessa, niin sitten on omat hiukset :D ja kivat sukat on, karvojen kanssakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon nauranut monta kertaa, että tekemissäni neuleissa on karvatakuu!! :D

   Poista
 2. Jänskät! En oo tollasiin ennen törmännytkään. :) ps. oon vähän väsyny, niin onnistuin noista tageista yhdistää villasukat + höpinät vipinäsukiksi. Ehdin jo innostua, että mitä ne sellaset vipinäsukat oikein on. :D

  VastaaPoista
 3. Ai kauhee, kun on siisti kantapää! Ja muutenkin sulla on tosi siisti kädenjälki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) näihin sukkiin tein ranskalaisen kantapään, se miusta istuu kaikista nätimmin jalkaan. :)

   Poista
 4. Kiva sukat! Mustassa kyllä näkyy kaikki karvat, ihmisen tai eläimen.. Ja muutenkin musta on tylsää neuloa, kun pitäis olla hyvä valo aina. Mutta kyllähän sitä (liian?) usein silti mustaan kerään tarttuu.

  VastaaPoista
 5. Vaaleanharmaan sheltin emäntänä tiedän niiiin ton tunteen. Mutta kivat sukat tuli! :)

  VastaaPoista
 6. Argh! Lemmikkielämän huono puoli! Mutta sukat on mainiot!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.