Puikkokuumetta

Tänä päivänä tuntuu käsityöharrastuskin olevan välillä aikamoista välineurheilua. On knitprota, novitaa, addia ja vaikka mitä. Kaikille kaikkea ja hintahaitarit edullisista helvetin  kalliisiin puikkoihin ja lankoihin.

Mie luokittelen itseni ihan tavan tekijäksi. Tykkään novitan langoista, ihan värin ja hintalaatu-suhteen vuoksi. Välillä tykkään hifistellä ja ostaa kalliimpia juttuja, etenkin jos lahjaksi teen. Tavalliset puikot hylkäsin jo vuosi sitten ja vaihdoin bambupuikkoihin, joita tilasin halvalla ebaysta. Niillä kyllä neuloo ihan kivasti! ;) Nyt sain joululahjaksi kaksi settiä knitpron hiilikuitupuikkoja ja lahjakortin paikalliseen lankakauppaan - Pyöröpuikkoon

Haaveilin ostavani lahjakortilla neliskanttiset knitpron puikot, mutta joulun alla ne myytiin vähän niinkuin kaikkialta loppuun. Kävin tänään taas Pyöröpuikossa ihmettelemässä, joko haluamani puikot olisi tulleet, mutta joudun vieläkin odottelemaan. Ihminen, jonka kärsivällisyys on tasan nolla lohduttautui ihan uusilla puikoilla.

Pyöröpuikkoon oli tullut ihan uusia Knit Picksin koivupuikkoja ja yllätyin siitä, miten edulliset ne oli. Päätin sitte ottaa semmoiset tähän hätään ja nyt kun puoli sukkaa sillä on neulonut niin täytyy sanoa, että olen ihan myyty. En odottanut reilun 6 euron puikkojen olevan mitkään "kovin erikoiset", mutta olin pahasti väärässä. Puikot on tosi mieluisat kädessä ja niilä tulee siistiä jälkeä. 

Tykkään myös kovin noista knitpron hiilikuiduista, koska ne tuntuvat käsiin lämpöisiltä, mutta kun on tottunut "puisiin" nii niistä lähtee neuloessa ärsyttävä kilinä, heh!


Pikaisella selaamisella Knit Picksejä saa Pyöröpuikon lisäksi Teetee Shopista, mutta nuo näyttää muuten olevan aika uus juttu Suomessa. Taidan kyllä käydä ens viikolla hakemassa toisetkin toista kokoa, hih!

Mutta jutun pointti taisi olla se, että halvallakin saa ihan hyvää, mutta mielestäni on fiksua sijoittaa muutama euro enemmän välineisiin, sillä tekeminen on huomattavasti mieluisampaa hyvillä välineillä ! :)

21 kommenttia

  1. Kiva kun oot löytänyt mieluisat välineet! Minä neulon mieluiten KnitPro:n koivupuikoilla, ne tuntuvat omaan käteen parhailta. Ja kyllä on heti mukavampaa tarttua taas keskeneräiseen neuleeseen kun on kunnolliset ja kauniit työvälineet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tavallisiin harmaisiin miesten raitasukkien ihan kummasti nyt eloa kun sai uudet kivat puikot, joten olen kanssasi täysin samaa mieltä! ;)

      Poista
  2. Täytyy vissiin testata noita koivuisia. Ne kiinnostaa ja on olleet ajatuksissa.
    Nykyään teen lähinnä bambuisilla. Kiliseviin ei taida olla enää paluuta.

    Tuonne Porvoon liikkeeseen onkin pitänyt mennä. Nyt olisi sitten ihan oikeaa asiaakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin noita knit picksin koivuja voin lämmöllä suositella! Ja oikeesti yllätyin, että hintaakin oli vaan se reilu 6 euroa. Ei paha! Prismassakin maksaa bambupuikot enemmän! :D

      Poista
  3. Olet oikeassa. Työvälineetkin koukuttaa. Olen neulonut halvoilla bambupuikoilla yli vuoden. Nyt sitten ostin 8 euroa maksavat kovapuupuikot (lieko bambua nekin) ja ovatpa kivat. Nuo koivupuikot johtavat mielen kotimaahan, mahtavatko olla kotimaiset (oletan etteivät).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halvatkin on ihan hyvät, mutta nää on tosi hyvät :) ihmettelin tota kun paketissa luki casbian wood.. häh? no koivuahan se olikin :D Knit Picks on muistaakseni Amerikkalainen brändi.

      Poista
  4. Ooh, hiilikuitu puikot! Must have! Kaiken lisäksi tämä on ihan mielettömän ihana blogi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hiilikuidut on kivat myös, tykkään neuloa myös niillä, vaikka ne kiliseekin :D

      Poista
  5. Mä vähän pyörittelin käsissäni KnitPicksin pyöröpuikkosettiä, ku viimeksi pyörähdin paikallisessa teetee Shopissa. Vielä jäivät hyllyyn, kun jotenkin tuntuu haaskauksesta, kun omasta takaa löytyy äidin perintöpuikkoja vaikka kuinka ja paljon. Toisaalta en "sais" koskaan ostaa uusia, koska noi perinnöt on metallisia... ei paljon kulu käytössä :D Toki multa löytyy muutamat bambuisetkin. Noita KnitPicksejä on vaan kovasti porukka kehunu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ovat kyllä hyvät. Koivuiset on selkeästi bambua napakammat mutta silti kevyet ja "hiljaiset" :) tykkäsin kovasti!

      Poista
  6. Minä olen ihan hiilikuidun hurmiossa! Ostin niitä joululahjaksikin neuloosi-ystävilleni. Erilaisia puisia olen kokeillut, mutta en ole päässyt kaveriksi niiden kanssa. Käsialallani puiset vaativat numeroa pienemmät kuin kuin muilla, en tiedä miksi. Ihanaa kun erilaisia vaihtoehtoja, ja jokainen löytää omansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos siulla on hurjan löysä käsiala niin sitten pienemmät puikot on paremmat :) Kuka tykkää mistäkin tosiaan, mie innostuin kyllä nyt näistä :)

      Poista
  7. Ihania puikkoja olet ostanut! ;D Itsekkin ostin nuo hiilikuitupuikot kässämessuilta, mutta jouduin pettymään niihin, sillä nuo metalliset päät lähti noista puikoista, vaikka olin neulonut niillä vasta pari viikkoa. :/ En tiedä oliko sitten kyseesä joku erä tms. missä oli huonosti liimatut päädyt, koska muuten olen kuullut vain hyvää palautetta niistä. Itseänikin kiinnostaisi seuraavaksi sellaiset neliön malliset puikot. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan pitää seuraavan puikkoesittelyn sitten ku saan ne neliskanttiset! :D

      Poista
  8. Minun on jo pitkään tehnyt mieli koklailla erilaisia puikkoja...tähän mennessä olen testannut vain bambu- ja ihan normi metallipuikot...juurikin hinnan takia.Nuo hiilikuidut kiinnostavat kovasti ja erilaiset puulaadut.Pitääkin alkaa lihottaa säästöpossua:D

    VastaaPoista
  9. Ootko aina ollu käsitöissä lahjakas? Nyt ku oon hiukan selaillu tätä sun blogii ja vanhaakin blogias ennen, niin hiukan tekis ittenkin mieli neuloa, mutta en osaa täl hetkel muuta kuin ne perusjutut mitä koulussa opetettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan :D neulomisesta innostuin reilu vuosi sitten, jonkin verran ompelukonetta käyttänyt mut muuten ihan käsi noissa hommissa ollut :D

      Poista
  10. Jakelenpa faktaa: KnitPro ja KnitPicksihän on sama asia.... ;) KnitPro toimii Euroopassa ja KnitPicks on ainakin USA:ssa. Pienet liikkeet tilaavat itselleen KnitPicksistä Eurooppaan. Ilmeisesti koska nämä ovat samaa firmaa, KnitPicks ei toimita Eurooppaan verkkokauppatilauksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näin miekin ymmärsin et periaatteessa sama mut silti vähän eri? :D Vähän niinkö Cola ja Pepsi, sinäänsä sama mut vähän eri kumminkin :)

      Poista
  11. Eipä tämmöinen jonkun kerran vuodessa neulova pysy puikkomuodissa kärryillä. Kiva oli lukea uutuuksista ja erikoisuuksista :)

    VastaaPoista
  12. Minulla on ollut noita hiilikuitupuikkoja nettikaupassani jo pitkään ;) Ihanat puikot, sopivat hyvin minun käsiini :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.