Huiputuspalmikkosukat

Ehei, en ole vieläkään kerennyt opettelemaan palmikoita. Syvästi ihailen niitä monen blogeista, mutten ole vielä uskaltautunut kokeileen. Löysin kumminkin Arkimamman blogista ohjeen valepalmikkoon ja olen jopa hitusen yllättynyt miten paljon se siltä näyttää ja miten tällänen keskivertokutoilijakin sen osaisi. Näitä valepalmikoita on nyt vilissyt siellä ja täällä joten tässä omani


Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm

Valepalmikkokuvio on helppo ja se on tulee tässä

1.-3. krs: 2n, 3o, 2n, 3o jne toista koko krs

4. krs: 2n, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 2 seuraavaa oikein ja vedä sitten neulomatta nostettu silmukka neulottujen (2 silmukan) yli, jne. toista tätä koko krs

5. krs: 2n, 1o, langankierto, 1 oikein, 2n, 1o, lk, jne toista koko kierros
Toista tuota 5. krs kuviota niin kauan kuin haluat :)

Muuten sukan tein normaalisti. Aloitin 50s ja  varteen aloitin 3o, 2n, 3o jne joustinta muutama krs. Kantapään jälkeen jatkoin kuviota puikoille 2. ja 3. ja sileää neuletta jalan alle. Tavoistani poiketen tein leveän nauhakavennuksen!

27 kommenttia

  1. TODELLA KAUNIIT SUKAT,HALUAN OJEEN OMALLE SIVUSTOLLE,KIIITOS

    VastaaPoista
  2. Todella kauniit sukat haluaisin ojeen omille sivuilleni kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, senkuin kopsaat ohjeen. Se on yleisessä jaossa monessa blogissa ja löytyy mm. myös punomosta ja ullaneuleestakin :)

      Poista
  3. looking goooooood! Tätä onki ihan pakko kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertainen ja nätti, tykkäsin :) toimii varmasti vielä paremmin jossain vähän rauhallisemmassa värissä, kuten valkoisessa tai harmaassa :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää :) Nyt vaan rohkeasti palmikkoa neulomaan! Se ei oo oikeesti yhtään niin pelottava märkö, kun saattaa tunnostaa. Ite opettelin koulussa 4.luokalla kässäntunnilla neuloo palmikon. Ja opin sen silloin jo nopeesti, vaikka olinkin käsityöopettajien kauhu :D uskon, ettei sulle oo homma eikä mikään :) tsemppii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä tosiaan täytyy tässä lähiaikoina se ottaa ja opiskella :)

      Poista
  5. Valepalmikot on just hieno juttu tämmösille meijjänlaisille, ketkä ei jaksa oikeita palmikoita vääntää :DD

    VastaaPoista
  6. Kauniit sukat ja eikus nyt oikeidenkin lettien kimppuun. Koklaa ensin vaikka kapeaa palmikkoa ilman apupuikkoa. Se ei oo ku neulontajärjestyksen muuttamista. Tooosi simppeliä!

    VastaaPoista
  7. Voi mitkä sukat! Munkin listalla olis palmikoiden opettele, mutta taidankin pistää tän ohjeen muistiin ja kokeilen tälläsii ekaksi! =D

    VastaaPoista
  8. Ihanat :) Minulla on ollut suunnitelmissa kanssa kokeilla tätä mallia, mutta toistaseks se on jäänyt vaan suunnitelma vaiheeseen kiireiden takia..

    VastaaPoista
  9. Kauniit sukat :) Niinkun yllä sanottu, palmikot ei oo niin vaikeita kun vois luulla. Rohkeesti vaan kokeileen :)

    VastaaPoista
  10. Hui kuinka nopea sä olet neulomaan! :) Itsellä on vauhti nyt jotenkin hidastunut vuoden vaihduttua. Yli kaksi viikkoa olen tehnyt sukkaparia. Nyt on molemmissa sukissa valmiina varret ja toisessa kantapää! No, lanka on tosin ohutta, mutta silti.

    Ihanat sukat sulta taas! :) Itsekkin ihailin tuota pintaneuletta taannoin jossain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. langankulutus tältä kuulta paukkuu jo yli 600g. Iteki vähän yllätyin :D Joskus sitä vaan kerkeää ja joskus taas tuntuu ettei millään huvittais tai jaksais :D

      Poista
  11. Kiitos kaikille kommenteista ja kehuista :)

    Täytyy ehkä ryhdistäytyä ja kokeilla noita palmikoita kun projekteiltaan kerkee ;)

    VastaaPoista
  12. Sinä olet antanut pahan nimen blogillesi. Helvetti on totta, ei mitään hassua leikkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoo mihinki kukaki, mutta elämä on liian lyhyt siihen, että ottais kaikki asiat liian vakavasti! ;)

      Poista
  13. Kerro nyt tyhmälle Ruska-peikolle, että miten sä jaoit noi silmukat puikoille. Mä olen tässä pähkäillyt, että miten tuo 50s jaetaan, että se menee oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaoin muistaakseni 12, 13, 12, 13. Kierroksen vaihtumiskohta 1. Ja 4. Välissä. Ennen kantapäätä kavensin yhden silmukan pois jotta puikoille 2 ja 3 jäi 24s ja vahvistetusta kantapäästä tulis nätti :)

      Kantapään jälkeen jätin silmukoita 49. Eli 12, 13, 12 ja 12 :)

      Poista
  14. Toi kuvio on niin kaunis! Olen aiemmin tehnyt samalla valepalmikolla tyttärelleni ja äidilleni pipot, muistaakseni Novitan Veera-langasta ja lankaa on vielä jäljellä sen verran, että saan itselleni pipon :) Taidan nyt kokeilla kyllä sukkiin ja miksei lapasiinkin samaa kuviota :)

    VastaaPoista
  15. Help!! Nyt ei vaan täsmää, tai sitten oon vaan ihan yksinkertainen... En saa millään täsmäämään tuota 5.krs:n silmukkamäärää, aina jää tuo viimeinen kuvio kesken...
    "5. krs: 2n, 1o, langankierto, 1 oikein, 2*n, 1o, lk, jne toista koko kierros" Eli kierros loppuu tähdellä merkitsemäni kahden nurjan väliin, jolloin uuden krs aloittaessa siihen kohtaan tuleekin 3n?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan silmukkamäärä varmasti oikea? :)

      Poista
    2. Kolmas kerta toden sanoo, meinas mennä jo totaalisesti hermot... Oli oikea silmukkamäärä, piti vaan tarkkaan katella tuo ohje uudelleen. Vähän tyhmä olo :P Kiitti, hienot sivut! T:Aloittelijaneuloja...

      Poista
    3. Apuva. Mie koetin tossa miettiä, mut miusta tossa ohjeessa oli niinkö piti. :) Helpommi voisi neuvoa jos ois itellä sama puikoilla, mut ei :/

      Älä luovuta! Kyllä se varmasti siitä vielä sukaksi muuttuu! :)

      Poista
    4. "5. krs: * 2n, 1o, langankierto, 1 oikein, 2n, 1o, lk,* jne toista koko kierros" Ongelma oli tuossa tähtien välissä(tai minun ajattelussa) kun luulin aluksi että tuo Koko rimpsu on sitä samaa kuviota, ei oikeiin täsmänny :) . Vaikka siis se yksi kuvio on vaan tuo 2n,1o,lk,1o... =)

      Poista
  16. Kiitos ohjeesa, oli pakko kuuklata tuota valepalmikko ohjetta :) Mun "sukasta" tuli vaan liian pieni 50 s:lla, no puikot oli vai 3:t. Mutta tulipahan sitten vain ranteenlämmittimet :) Pitää mun vaan lisätä silmukoita :)

    VastaaPoista
  17. Tost kannattaa muokata niin et kertoo joko tuplaten noi silmukat (myös viidennessä kerroksessa mikä jää nyt kesken) tai sit niin et siin on vaan viis ekaa silmukkaa mainittu, ku malli on viidel jaollinen :) eilen juuri yritin alottelijaa neuvoa tän sun ohjeen mukaan ja oli ihmeissää et miksei onnistu ku tekee orjallisesti ohjeen mukaan, kunnes huomattii et toi viides kerros jää tosiaan kesken. Kauniit sukat muuten :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.