Koneneulontakurssilla

Heiii, maailman huonoin bloggaaja täällä heiii! 
En ole unohtanut blogia, täällä ollaan edelleen, mutta syytän kiirettä ja sairaslomaa kirjoitusten vähyydestä. Joulun alla sesongin ollessa kuumimmillaan oli niin hirvee kiire ja siitä kun selvittiin niin jäin sairaslomalle, joka jatkuu nyt vielä ainakin jokusen viikon. Polven kipuilujen vuoksi alotettiin taas uutta kipulääkitystä. Kipu hallitsee elämää ja jaksamista nyt taas aika paljon ja uusi kipulääke väsyttää kamalasti, mutta kyllä tämä tästä.

Sain kumminkin uutta puhtia itselleni viikonlopun koneneulontakurssilta.
Olin mukana Etelä-Karjalan kansalaisopiston järjestämällä koneneulonnan jatkokurssilla toista kertaa. Olin kurssilla myös syksyllä ja innostuin kovasti porukasta ja siellä tekemisestä. Meillä ammattiopistossa koneneulontaopetus oli aika pienessä osassa ja aina on kiva virkistää muistia niin halusin alunperin mukaan kurssille. Sekä on aivan mahtavaa tavata toisia koneneulojia, kun meitä on aika harvassa ja perinteisissä neulekahviloissa ei juuri meitä näy- ainakaan koneet mukana, heh!

Suosittelen kansalaisopiston koneneulontakursseja kaikille kiinnostuneille! Saan paljon viestejä koneneulontaan liittyen, että mistä kannattaisi aloittaa, millainen kone hankkia yms. Ohjaan aina kurssille ensin, koska siellä pääsee kokeilemaan konetta ja on hyvä ymmärtää edes välttävästi neulekoneen päälle, ennekuin lähtee omaa ostamaan! :) uusia koneita ei juuri markkinoilla liiku, niin on tärkeää tietää ja ymmärtää mitä välttämättömiä välineitä neulekoneeseen kuuluu, kun lähtee käytettyä ostamaan.


Neuloin viikonloppuna kaksi huivia ja pipon. Toisen huivin unohdin kuvata, kun annoin sen jo ystävälleni, mutta toisen sentään muistin kuvata. Ekana päivänä lauantaina kokeilin reikäkortin avulla neuloa tuck-pitsineulosta, mitä en ollut itseasiassa ikinä ennen edes koettanut! Taisin vähän hurahtaa! Ylläolevassa kuvassa on tää pitsineuloshuivi vielä työn alla.

Sunnuntaina neuloin ihanan muhkean patenttineuloshuivin ja pipon. Tarkoituksenani oli neuloa ensin peruspipo, mutta kurssikaveri oli neulonut myös ihanan patenttipipon niin "varastin" hänen idean ja neuloin samanlaisen! Neulos on yksinkertainen mutta tosi nätti! ja lankana miulla oli 100% ohutta kaksisäkeistä villaa, niin huivista tuli pehmeä, mutta ei liian muhkea!


Huivi ja pipo koneneulottu, ohje omasta päästä
ohut 100% villa, merkistä ei haluakaan

Ei kommentteja

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.