Kun lanka kulkee + Alekoodi

Nyt kun Lankahelvetti on kasvanut miulle työksi, niin välillä miekin tarviin vähän hengähdystä.
Oon oikeasti tosi etuoikeutettu ja hyvin onnellisessa asemassa, että voin tehdä työkseni sitä mitä rakastan - eli neuloa. Kuten kaikki varmasti jo tietääkin, niin neulon nykyään pääosin neulekoneella. Ja ihan vain sen takia, koska teen tätä työkseni, josta maksan työeläkkeet ja arvonlisäverot ja muut, niin puikoilla olen sen verran hitaampi neuloja, etten mie ikinä saisi siitä oikeaa palkkaa.

Kaikesta huolimatta miulla on joskus semmoinen olo, että nyt tarviin huilia työstä. Eli koneneulonnasta. Kaivan miun ihanan yksisarvisprojektipussin, jossa on huivi, jota olen hartaasti tikutellut aina silloin tällöin kun kaipaan vähän rentoutumista. Huivi on ollut työn alla pian jo vuoden, enkä tiedä valmistuuko se oikeasti ikinä, mutta on vaan välillä niin kiva istua sohvan nurkkaan, unohtaa sukat pieneksi hetkeksi ja neuloa kerros tai kaksi. Se on miun tapa vähän kuin nollata.


Mutta käsinneulonnassa yks iso miinus, meinaan seilaavat kerät. Koiraperheessä - etenkin kun meillä on nyt myös 5kk vanha pienen vasikan kokoinen koiranpentu Irmeli, niin yritän varjella keriä hartaudella. Ne kun kiinnostavat välillä liikaakin.

Sain tähän ongelmaan ratkaisun Ritalta Puusta & Maasta-firmalta, meinaan tän upean käsinvalmistetun keraamisen lankakulhon.
Tähän asti oon pitänyt kerää millon projektipussukassa ja millon sohvalla, mutta usein ne karkaavat tai sitten jää jumiin johonkin vetskariin tai muuhun.

Nyt voin pitää lankaa tuossa kulhossa olkkarin pöydällä ja se kulkee nätisti sotkeentumatta. Se ei ees kiinnosta Irmeliäkään, eli lanka on turvassa koirankarvalta ja kuolta! Heh!
Kulho on vankkaa tekoa, joten pienestä (tai vähän isommastakaan) nykäisystä se ei kippaa. Kulhoon on myös mahdollista laittaa useampi kerä reikien ansiosta.
Myös tää isomman mallinen kulho on reilun kokoinen, joten 100g kerä mahtuu ihan vaivatta, isompikin menisi! Ja mikä miusta parasta niin jokainen kulho valmistetaan käsityönä Suomessa, joten jokainen kulho on myös uniikki <3


Sain kunnian tarjota teille alekoodin 

Alekoodilla 
"lankahelvetti2019"
saat 15% alennusta 
lankakulhosta!
Alekoodi on voimassa 9.3.2019 asti.

Ps. Rita valmistaa myös muita upeita juttuja savesta, joten kannattaa kurkata sivut!
pps. Olen saanut oman lankakulhon bloginäkyvyyttä vastaan.

3 kommenttia

 1. Onpas kivan näköinen! Juuri tässä mietinkin että tekeeköhän joku Suomessa näitä. Mikä on muuten tuo lanka? Ihana!

  VastaaPoista
 2. Muakin kiinnostaa että mikä lanka tuo on?! <3

  VastaaPoista
 3. Eksyin tänne sun blogiin, jotakin blogi polkua pitkin.
  Tosi kätevä tuo lankakulho ja kuinka kaunista tuo lanka.
  Kiva tää sun blogi, olisin liittynyt lukijaksi, mutten tiennyt mistä.
  Liitin sun blogin mun lukuluetteloon.
  Oikein aurinkoista ja keväistä viikkoa sinne.
  Täällä ei kyllä sellainen ole.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.