Kettukarkkeja neulekoneella

Tervehdys tänne bloginkin puolelle!

Alkuvuosi on mennyt hirveää haipakkaa ja villasukka-rintamalla on töitä riittänyt, etten ole juuri tänne joutanut kirjoittelemaan. Instagramissa yritän olla aktiivinen, joten jos et seuraa miuta jo siellä niin mee ihmeessä; @lankahelvetti


Oon neulonut hurjan määrän sukkia, mutta kuten oon monesti maininnut, niin kaikkia en viitsi/ehdi kuvata. Pääosin teen sitä omaa raitamallistoa, oikukkaita ja riemukkaita, mutta joukkoon on mahtunut vähän muutakin, meinaan näitä kettukarkkeja olen jokusen parin tehnyt tilaustyönä! 

Hain jo pari vuotta sitten Fazerilta lisenssiluvan neuloskella ja myydä pienimuotoisesti karkki-aiheisia neuleita. Tiesittekö myös sen, että ne kettukarkit itsessäänkin valmistetaan täällä Lappeenrannassa? Joten kettukarkkisukat ovat kyllä paikallinen tuote kaikkinensa!


Lanka: 4säikeiset sukkalangat
Koneneulottu
Ohje omasta päästä soveltaen

Nää on  taas vallan ihania, mutta kovin työläitä tehdä, vaikka neulekoneella neulonkin. Valmista kettukarkkikuviota en voinut netistä kaivella, novitalla on esimerkiksi loistava kettukarkkisukka-ohje, mutta kettukuviota piti vähän muuttaa neulekoneelle soveltuvaksi. Miun reikäkorttineulekone neuloo vain 24s leveitä kuvioita ja se piti siihen mitottaa järjeväksi. Lisäksi miun 
neulekoneella voi neuloa vain kaksiväristä kirjoneuletta, joten kettujen silmät pitää silmukoita jäljitellen tehdä jälkikäteen, sitten ommella ja silmukoida terä ja sauma. Miulla menee siis sukan viimeistelyhommiin tupla-aika mikä menee itse sukan neulontaan neulekoneella. Mutta lopputulos palkitsee, koska onhan nää nyt suorastaan makeet!

2 kommenttia

  1. Aivan superihanat nuo kettukarkkisukat! Olisipa minullakin pää, josta voisi tempaista tuollaisen mallin, soveltaen! Olet taitava!

    VastaaPoista

  2. Kettumaisen ja samalla megalomaanisen upeat sukat. Käsittelin juuri omassa blogissa näitä kateus aiheita ja näistä sukkaliineista olen kyllä vähän kade. :) Rakastan meinaan villasukkia ja menossa kulkee aina villasukat mukana.

    Kivaa kesää sinulle. <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.