Makeaa mahan täydeltä

Vai pitäskö sanoo jalan täydeltä?Sain tän kivan tilaustyön jo ennen joulua, mutta silloin oli pakko vaan sanoa, että ei yksinkertaisesti riitä kädet, joten sovittiin nämä tehtäväksi tammikuun alkuun. Arvaatteko mihin nää sukat matkusti? Semmoiseen ihanaan pinkkiin paikkaan Vihtiin - Elvarikoruille tietysti <3
Elvari ovat tunnettu herkkukoruista, erityisesti enkkulakuista ja muista ihanista herkkuja jäljittelevistä koruista! :)

Suunnittelin ensin reikäkortin lakupyörylöille ja sitten tuumasta toimeen. Neulekoneella neulotaan kirjoneuletta reikäkortin avulla, silmukoita voi olla 24s leveydeltä miun neulekoneella. Reikäkortti on muovinen läpyskä, joka laitetaan reikäkortin lukijaan ja se kertoo neulekoneelle missä kohtaa mikäkin neula neuloo ja kuvio tehdään reikäkorttiin omalla reikäkortin rei'ittäjällä. Tämä on ehkä työläämpi tapa ja rajoittaa kuvioiden laajuutta,  mutta reikäkorttia voi käyttää useamman kerran, joten sarjoittaminen on sitten helpompaa.

Mietin, että tekisikö lakuraidat kirjoneuleena, mutta päädyin tekemään raitoina vaan. Alunperin ajattelin myös, että teen lakuraitoja koko sukan mitalta, mutta sitten tulin toisiin aatoksiin, koska kirjoneule kiristää sen verran jalassa, niin kärki on käytännön kannalta parempi jättää yksiväriseksi. Enkä sitten tiedä, oisko tullut liian sekavat väriyrjöraitasukat, jos olisi raidoittanut koko sukan mitalta, mielestäni nyt tuo kuvio kivasti rauhoittuu ja omalla tavallaan korostuu kun terä on yksivärinen.

Lakusukkia syntyi kokonaiset 5 paria, mutta kuvasin nyt kiireessä vaan nää yhdet. Tein jokaisesta parista pikkuiset erilaisen, raidat ja karkit eri kohtiin, jotta sukat ei mee niin sekasin keskenään.

lanka: Eri fingerinvahvuiset sukkalangat
koneneulottu

1 kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.