Pieni peitto pienelle


Sain joulun alla tietää, että ystäväni saa vauvan. Sehän tarkoitti, että Henna pääsee peitonteko puuhiin! Aloitin tämän peiton jo silloin vuoden vaihteessa, mutta tein hiljakseen kevään mittaan ja valmiiksi sain vasta viime viikolla. Pieni poika ei ole vielä saapunut, joten kerkesin loistavasti ;)

Esittelin peittoa jo neulepodcastin puolella viime viikolla, mut nyt vihdoin sain julkaistua sen tännekin.


Valitsin langaksi novitan nallen, koska se on konepestävä. Vauvojen kanssa sattuu ja tapahtuu ja halusin jonkun langan, joka varmasti kestää mylläystä pesukoneessakin eikä mene pilalle huolimattomankaan pesijän kanssa.  En myöskään ruvennut värkkäämään mitään superväriyrjöä tällä kertaa, vaan vanhoista lankavarastoista löysin (nyt jo valikoimista poistuneet) turkoosin ja vaaleanvihreän, joka kivasti sointui harmaiden ja valkoisen kanssa. Virkkasin jokaiseen palaan valkoisella kiinteitä silmukoita, joten yhdistäminen oli sitten helppoa myös kiinteillä silmukoilla. Miusta tuo sauma on nätimpi niinsanotusti oikealla puolella, joten jätin sen näkyviin.

Peiton kaveriksi piti tottakai tehdä pienet junasukatkin, jotka tein merinovillasta. En tiedä miten paljon käyttöä villasukilla on kesävauvalla, mutta halusin tehdä silti <3

Peiton langat novita nalle
Virkkuukoukku 3,5mm
Junasukat teetee helmi

4 kommenttia

 1. Kauniit värit peitossa! Tuo on kyllä ehdoton plussa, että tuotetta ei pysty pesemään pilalle :D Ja kyllä ne kesävauvatkin villaa tarttee, varsinkin sinne raajojen päihin. Eli vallan mainio lahjayhdistelmä.

  VastaaPoista
 2. Joo, merinopeitto ois ollut ihana mutta ystävän tietäen ja heidän elämän hektisyyden niin päädyin konepestävään lankaan joka ei vähästä säikähdä :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan varinen peitto! Minkahan kokoinen olis sopiva vaunuihin tai sankyyn_ Nallesta meinasin tehda ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs kiireessä kerennyt tai muistanut mitata mutta tein 5 x 6 ruutua :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.