Olipa kerran "ei niin miun väriset" räsymatot


Yleensä mie sanon ei tilaustöille, mitkä pitää puikotella perinteisin menetelmin, eli siis ihan puikoilla. Syy siihen on, että jos ja kun haluan yrittää elättää itteni neulomalla, niin käsin neuloen homma on niiiiiiin paljon hitaampaa, että sitä noin 8€/h tuntipalkkaa on turha edes haaveilla. Nyt kun villasukkasesonki on hieman rauhoittunut ja aikaa jää muullekin niin olen muutamat tilaussukat tehnyt ihan puikoilla.

Nämä sukat tein asiakkaan omista langoista ja täytyy tunnustaa, että hieman kauhulla paketin avasin, että yök mitä värejä - ei yhtään miuta, (missä on pinkki ja sateenkaari, yksisarviset ja glitteri?!) mutta sitten taas ku pääsi puikottelun makuun niin näistähän tuli ihan kivat! Ja pääasia on, että asiakas on tyytyväinen! Mutta toisen sukan syndrooma on paljon suurempi ongelma puikoilla neuloessa kuin koneella, koska aikaa tuhraantuu polvisukkaankin pari päivää vaikka kuinka kovin koettais neuloa. Mutta nää oli kivaa vaihtelua ja eipä unohdu tämäkään taito, kun koko joulun alusajan vietin vain neulekoneella neuloen ;)

Lanka: Novita 7 veljestä, polaris ja multiraita 
(enpä tietenkään muistanut värinumeroita katsoa vyötteistä enneko heitin ne mäkeen)
Puikot: 3,25mm
Ohje omasta päästä

5 kommenttia

 1. Mikähän niissä tilaustöissä on, kun ne syö innon koko neulomisesta? :D

  Nää on kyllä varsin kivat, ja varmaan nopeasti siulta syntyivät noin paksusta langasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl tosiasia ja jännä juttu, miten se onkiin niin tuskaista :D Neulekoneella neuloessa on se hyvä, että kun syntyvät aika vikkelään niin sarjatuotantokaan ei tunnu niin kamalalle :D En usko, et ihan käsipelillä ois jaksanut niin monia Riemukkaitakaan vääntää, vaikka ne onkii ihan miun juttu :D

   Poista
 2. Tulipa niistä värikkäät.
  Jaan ajatuksenne tilaustyöstä. Olen itse miettinyt, että viekö tekemisen ilo sen että ottaa maksua ja pitäisi olla silloin täydellinen työ. Kun lahjaksi antaa, niin tekee parhaansa, mutta pienet virheet (joita ainakin itselläni aina tulee) tulee annettua anteeksi, jos kokonaisuus on muuten kunnossa.

  VastaaPoista
 3. Mulla on tilaustöissä se ongelma, etten ole niihin koskaan tyytyväinen. Aina tuntuu juuri silloin jokin menevän pieleen.

  Ihan railakkaat sukat! Jotenkin vierastan oranssia, mutta ehkä sitä on kokeiltava.
  https://muijaneuloo.wordpress.com/

  VastaaPoista
 4. Kivan syksyiset räsymatot! Se on jännä, että aina lanka ei säväytä kerällä, mutta valmiina tuotoksena toimii (tai toisin päin).

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.