Kesän viimeinen neule

Tämän huivin neuloin jo kesällä. Se vilahti silloin kerran tai pari instassa, mutta odotteli syksyä ja saajaansa. Tämä huivi oli ystävälleni syntymäpäivälahjaksi, ja nyt kun sankari on juhlansa juhlinut niin tämän voi täälläkin vihdoin julkaista. 

Neuloin tämän huivin Pirtin kehräämön kampalangasta, joka on täysin suomalaista lampaanvillaa. Langat ostin kesänreissulta kehräämölle ja hiljakseen neuloin kesänmittaan. Hauska huomio oli miusta se, miten lanka tuntui kerällä vähän karhealta, vaikka kampalankaa olikin mutta sitten valmiissa neuleessa se oli kuin ihan eri lanka - pehmoinen ja muhkea. Tykkäsin hirmuisesti ja niin tykkäsi saajakin.

Huivi oli malliltaan Woolberryn Solace - pienellä twistillä, kun keltainen lanka loppui kesken viimeisen raitaosion. Mutta jos ei kerrota kenellekkään niin eihän sitä edes huomaa ;) Huivista tuli kyllä paljon isompi, mitä olin ajatellut ja pingottamisen sijaan höyrytin sen vain kevyesti, ettei se kasvaisi ihan valtavaksi. Tykkään hirmuisesti just tälläisistä huiveista, yksinkertaista ainaoikeaa, vähän raitaa ja semmoista simppeliä. Tästä tuli kiva, vaikka itse sanonkin.Lanka: Pirtin kehräämön kampalanka, 2 vyyhtiä
Puikot: 4mm pyöröpuikot

2 kommenttia

  1. Todella kaunis huivi. Itse pitäydyn pääasiassa pienissä töissä, kuten sukissa ja lapasissa. Haaveillen katselen aina kuvia kauniista huiveista. Mahtaisikohan sitä itsekin osata :)

    VastaaPoista
  2. Onpa komea huivi, mahtavan kokoinen! Keltainen ja lampaanharmaa toimii aina.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.