Puikkomaisterin pipokirja

Sain viikolla postin mukana arvostelukappaleen Puikkomaisterina tunnetun Tiina Kaarelan Puikkomaisterin pipokirjan. Kirja oli kolmas sarjassaan ja tykkäsin erityisesti siitä, miten tuo kirjasarja menettelee samaa kaavaa kuvissa kuin toteutuksessakin. Kuvat on ottanut sama henkilö joka kirjaan, joka oli jälleen kerran onnistunut työssään. Mikään ei yksikertaisesti ole ärsyttävämpää kuin se, että neulekirjan ohjeessa on huonot kuvat malleissa. Oon ehkä niin törö, mutta mie en ainakaan osaa pelkkää ohjetta lukemalla hahmottaa millainen valmiista tulisi.


Osaisin odottaa jotain erikoista ja räväkkää ja sitä se tosiaan oli. Muutama malli kirjassa oli miunkin makuun ehkä liiankin erikoisia, mutta toisaalta eihän se olisi Puikkomaisterin pipokirja jos se olisi tulvillaan vain tylsiä tavallisia raitapipoja pullollaan.

Nerokkain malli miusta oli tämä rakettipipo - Valtaoja nimeltään ja nimetty Esko Valtaojan mukaan :D Toteutus oli sangen hauska, kun pipossa oli oikea raketti! Ei vaan pelkkää kirjoneuletta!Mukaan kyllä mahtui niitä hillitympiäkin ja miun lemppari oli Meiju-pipo. Tykkään niistä tylsistä raidoista ja hyvin voisin tuollaista arkipipona käyttää.


Miusta oli mukava lukea tuota kirjaa, se on hyvin kirjoitettu ja miusta on ollut kiva lukea aina pieni tarina mistä mikäkin malli on saanut alkunsa. Jokaisen ohjeen kyljessä on pieni saate kenelle pipo on osoitettu tai mistä se on saanut ideansa ja alkunsa. Ei vaan pelkkiä ohjeita ja tekee jotenkin rennomman otteen koko kirjaan.

Mutta erikoismaininnan ja superison plussan kirja saa opastuksesta! En ole aiemmin missään kirjassa nähnyt qr-koodeja! Myöskin tekniikoista oli selitetty selkeämmin ja saatteena youtube-ohjevideot. Youtubestahan ylipäätään löytyy paljon erilaisia neuletutoriaaleja, mutta se on vähän semmoinen pro tip-tyyppinen homma, etteivät kaikki ymmärrä sieltä etsiä. Nyt ainakin nämä kirjan onnelliset omistajat sen tietävät jatkossa, jos ei entuudestaan tuttu asia ollut. Itse olen monen monta kertaa uusia tekniikoita sieltä opetellut, kätevää, jos ei vaan ohje aukea muuten :)


Kuulin vähän huhuja, että neljäskin kirja olisi ehkä tekeillä - Sitä odotellessä ;)
Kiitos Tiina!

Kirja saatu blogiyhteistyönä

Ei kommentteja

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.