Marimekkosukat


Ystäväni Iina on semmoinen retroilija, kerännyt esimerkiksi vuosia jo riihimäen lasia ja marimekkoa ja kotikin on kuin ihana mummola! Hän oli jo vuosia toivonut marimekkovillasukkia, mitä somessa on vilistänyt vuosien varrella. Aina sanoin, että ei, emmie osaa, en osaa kirjoneuletta hyi yök.

Mutta nyt kun syksy taas tuli ja neuleinto taas löytyi teki mieli vähän haastaa itseään. Oppia jotain oikeasti uutta. Olen kyllä parin tai kaksi tehnyt kirjoneulesukkia, mutten oikein hoksannut sitä, saati että olisin villiintynyt tällä tavalla. Nyt jo seuraavat kirjoneulesukat puikoilla, niitä voi ihailla instagramin puolella.Näiden marimekkosukkien alkuperäinen ohje löytyi Kun äiti kelaa-blogista, mutta toisen neulovan ystäväni kanssa hinkattiin ohje miun puikoille sopivaksi. Superkiitos vielä Sannalle - koska en ois varmaan itse saanut hommaa tehtyä niin hyvin! :)

Neulon vielä aika löysää kirjoneuleessa, niin piti soveltaa. Tarkoitus oli tehdä polvenalle ylettyvät sukat, mutta tän käsialakämmin kanssa niistä tuli näinkin pitkä, mutta Iina oli silti yhtä ihaltunut. Totesin vain, että katotaan jos joulupukki sitten toisi semmoiset vähän lyhemmän malliset. Nyt kun se paha kirjoneulemörkö on taltutettu niin uskallan jopa ehkä luvata, että näitä on tiedossa lisää.

Tunnistatko varren kuosit? Tässä vähän vinkkiä; sieltä pitäisi löytyä Kaivo, Muija, raita, räsymatto, osa ryijykuosista, pikkusuomuja ja lokkia!

Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm

12 kommenttia

 1. No on kyllä hieno! Ja tasaisen näköistä jälkeäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kostuttaminen tekee neulomisen jälkeen ihmeitä :D neulon tosi epätasaista mutta kun kostuttaa kunnolla ja antaa kuivua ni avot! :)

   Poista
 2. Tosi kivat sukat! Itse olen rakastunut varsinkin tuohon räsymatto-kuosiin.

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavat. Piristää mieltä heti, kun tuollaiset näkee.

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten hienot sukat, itse vaan haaveilee noin hienoista sukista!ei oma taito riitä tekemiseen :) Mukavaa syyskuun alkua <3

  VastaaPoista
 5. Mageet sukat, ja eipähän palele polvetkaan :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.