Vuoden mittainen projekti

Vihdoin sain tämän valmiiksi ja kuvattua!

Aloitin keväällä 2015 vihdoin isoäidinneliö-peiton, jota olin haaveillut jo kauan. Olin silloin alkuinnostuksissa niin toiveikas, että olisin saanut peiton valmiiksi kun koulu syksyllä alkoi. Sain ehkä noin 60 palaa valmiiksi heinäkuuhun kunnes innostu sitten lopahti. Peitto vähän hautoitui, talvella virkkasin siihen pari kymmentä ruutua ja nyt keväällä työharjoittelun puitteissa sitten rykäisin sen loppuun. Kun neuloi niin kauheella kyydillä sukkia koulussa niin kotona piti olla joku helppo projekti.

Peitto on vilahtanut instagramin ja lankahelvetin facebookissa jo muutaman kerran mutta tässä se nyt ois!

Paloja tuli yhteensä 192. Painoa peitolle tuli 2200g ja karkeesti laskin, että peitto tuli maksamaan ilman työtä noin 100€. Mutta se on ihana! Halusin myös, että peitto on reilu torkkupeitto, mihin on hyvä käpertyä. Valmiina myytävät torkkupeitot ovat usein liian pieniä, niihin ei pääse kunnolla rullautumaan, joten varmistin että tähän mahtuu ;) Alunperin piti tulla 160 palaa, mutta sitten suurensin sitä vielä 32 palalla.

Koska vihaan päättelyä ja halusin kumminkin supervärikkään peiton niin käytin novitan sateenkaariraitaa ja sitten reunoille puhtaan valkoista tasapainottamaan värioksennusta. Virkkailin langanpätkät pylväiden väliin ja osan sitten perinteisesti neulan kanssa.

Hommaa myös kevensi se, että tein aikalailla koko peiton 10 ruudun sarjoissa. Aina 10 palaa, sitten yhdistettiin pötköksi ja taas 10 jne. Näin ollen myös saumoista tuli taakse nätit. Yhdistin palat virkkaamalla ne pylväiden väliin, koin tämän vaivattomammaksi kuin että tekisi esimerkiksi kiinteitä silmukoita suoraan silmukoihin. Jokatapauksessa, ihana siitä tuli <3

Nyt se vielä pitäisi raaskia ottaa käyttöönkin, heh!

Lanka: Novita 7 veljestä sateenkaari ja valkoinen
Lankaa kului 2200g

Ps. Iso kiitos jälleen kerran Iinalle kuvausavusta <3

11 kommenttia

 1. Upea! Toi reilu koko tuo siihen ihanan lisäextran.

  VastaaPoista
 2. wau, upea peitto ja hyvänkokoinen

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis, ihanat sateenkaarivärit! :) Itse ei uskalla edes aloittaa tuollaista projektia, kun tietää ettei sitä saisi varmaan ikinä valmiiksi :D

  VastaaPoista
 4. Upea peitto! Kelpaa tuohon kietoutua syysiltojen koittaessa 😊

  VastaaPoista
 5. Pirteä peitto - oikein kiva. Mikäpä mukavampaa kuin kääriytyä reilun kokoiseen villapeittoon vilun yllättäessä :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.