Kesä ja ampiaiset!

Kesäloma alkoi viime viikolla ja viimeisiä kouluhommia ois nyt tarkoitus esitellä. Osan sain valmiiksi työharjoittelussa toukokuun puolella ja toiset tein viime viikolla. Ovat ihan perusraitasukkia, joten pläjäytän ne tähän yhteen.

Lanka: Regia 4ply
Koneneulottu

Kesäsukkia siis tehty urakalla. Värejä ja lisää värejä ja ohuita lankoja! Tykkään! Koneneulonta on silleen parasta, koska oon ihan onneton neulomaan nelisäikeisiä ohuita lankoja sukiksi. Tuntuu, että niitä vaan neuloo ja neuloo ja neuloo eikä ne valmistu ikinä. Koneella neuloessa sukkaparin neuloo tunnissa ja toinen tunti menee sitten ommellessa sukkaa kasaan. Nopeaa touhua! 
Lanka: Opal 
Koneneulottu

Koulun työharjoittelun pointti oli oppia sarjoittamaan tuotetta ja selvittämään kuinka kauan sitten siihen neulomiseen menee aikaa. Meillä oli viikkotavoitteet ja piti pohtia jos sitä ei saavuttanut. En ollut ennen työharjoittelua edes ajatellut miten paljon menee koneneulonnassa työtunteja ihan jo valmisteleviin hommiin. Jos pitäisi vaan neuloa ja vaan silmukoida ja ommella sukkia kasaan niin 7 tunnissa on mahdollista saada nelisen paria valmiiksi, mutta kun langat pitää keriä kerijälaitteella, jotta ne voi koneneuloa, kaikki ne muuttujat ja solmut kerässä ja kaikki muu pieni räpellys, koneen öljyäminen, huoltaminen ja kaikki tuollainen vie loppupeleissä hirveesti aikaa. Mutta nyt on taas vähän viisaampi ja yhtä kokemusta rikkaampi. Sain työharjoittelun aikana noin 40 paria sukkia valmiiksi, mutten kuvannut kaikkia kun esimerkiksi noita pinkkikeltaisia sukkiakin taisin tehdä 5 paria niin ei ole ehkä järkeä kaikkea niitä tänne kuvata, kun ovat lähes identtisiä. :)

Mutta tämän myötä ihanaa alkanutta kesää ja hyvää juhannusta!

2 kommenttia

  1. Hurjan ihana blogi sulla! Tykkään erityisesti sun kuvista ja koko blogin väreistä :)

    VastaaPoista
  2. Makeita karkkisukkia ;)

    Tuo on kyllä niin totta tuo koneneulontaan tuhrautuva aika. Miusta tuntu koulussa koneneulontatunneilla et suurin osa ajasta meni koneelle kiroillessa! xD

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.