Viimeinen joululahja


Tämän huivin tein joulululahjaksi ystävälleni. Koska sain sen hikisesti valmiiksi jouluaatoksi, eikä pyhinä keretty kuvaushommiin niin saatiin kuvat vasta nyt. Huivi on ollut kuulema ahkeralla käytöllä ja jo hiukan nuhruinen kuvissa omaan silmäänkin sen vuoksi, mutta halusin jokatapauksessa sen nyt esitellä.

Opettelin koneella patenttineulosta ja neuloin vaan isolla jännitteellä pätkän patenttia ja ompelin päät yhteen. Huivista meinasi tulla vahingossa liian iso, kun kastellessa kävi moka - en ollut ajatellut miten paljon paksu patenttineulos sitten virahtaakaan. Onneksi se kumminkin oli just passeli. Leveyttäkin tuli sen verran, että sitä voi käyttää melkein huppuhuivina, en ollut edes älynnyt sitä vaan tämäkin suunnittelun kukkanen oli tullut vahingossa. :D

Lankana käytin ikisuosiosikkiani Teeteen Helmiä, 100% merinoa niin se on mukava kaulalla, eikä se kutita. Hämmästelin lopputulosta siinäkin mielessä, miten patenttineulos huijaa paksuudessa! Vaikka lanka on varsin ohutta (200m per 100g) niin huivista tuli ihanan muhkee ja lämpimän tuntuinen :)


Lanka: Teetee helmi
Koneneulottu patenttineulos

5 kommenttia

 1. Haa, en tiennytkään et koneella saa patenttiakin tehtyä! Mukavan pitkä huivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaksitasoisella saapi puolipatenttia ja patenttia. Sillä tulee kivat tuubihuivit! :)

   Poista
 2. Tyylikäs! :3 Kui paljon nui pitkään huiviin kului lankaa? Minkä kokoisia puikkoja suosittelisit tavan puikoilla tehdessä, jotta saisi yhtä muhkean ja monellako silmukalla teit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, nyt en kyl muista paljonko lankaa meni. Kaksi kolme kerää helmiä? Silmukoita taisi olla 60 :) puikot ehkä 3-4 ainakin? :)

   Poista
 3. Ihania piristysvärejä sun neuleissa. Itsekin tikuttelen mutta hiljaista vauhtia. Kivoja ideoita kuitenkin saanut!
  kaarina.kunnas@welho.com

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.