Rockrock!


Pääkallot - tuo (v)ihastuttava kuosi! Neulontaryhmissä on paljon ollut vääntöä ja koulussakin neuletunneilla puhetta siitä, onko pääkallo hot or not - itse käännyn vahvasti siihen hot-puoleen, joskin se on varmasti blogia seuranneille tullut jo tutuksi ;)

Ihmettelen edelleenkin miksi pääkallo koetaan huonona asiana, koska pääkalloprinttiä painatetaan vaatteisiin vauvasta vaariin. Ennenvanhaan se oli ilmeisen paha asia, muistuttaa ilmeisesti etenkin vanhempaa kansaa kuolemasta ja myrkystä tai muusta pahasta, mutta itse koen sen rock-henkisenä hyvänä juttuja ja siksi fanitellut pääkallokuoseja jo vuosia.

Nämä sukat oli tilaustyö. Haluttiin mustaa ja valkoista ja pääkalloja - onnistuu! Kiva projekti kaiken kaikkiaan taas. :)

Alemmassa kuvassa vilahtaa sukan sauma. Rumahan se on kun piru, etenkin kirjoneuleessa, koska koneneulonnassa ei silmukoita ja kuvioita tasaamaan ihan samalla tavalla kuin puikoilla tehdessä niin että kuvio ei katkeaisi jossain kohtaa.

Joku ihmetteli Lankahelvetin facebookissa, että eikö tuo sauma häiritse? :) Ajattelin ottaa sen puheeksi täälläkin, jos siellä ruutujen takana joku asiaa miettii :)
Asiastahan tietty voi olla monta mieltä ja varmasti on taas niitä ennakkoluuloja, jota koneneulojat kohtaa muutenkin paljon mutta käsi sydämellä voin sanoa, että ei häiritse. Itseänikin alkuun mietitytti et eikö se sauma oo inhottava? Noh, nyt kun puolisen vuotta on omissa jaloissa kulkenut nuo saumalliset tasona neulotut villasukat niin en huomaa eroa. Kyllä sen tuntee, mutta se ei paina, ei edes kengässä. Kun neulon kaikki sukat ohuista fingerin vahvuisista langoista ja ompelen sauman sivupistoin mahdollisimman reunasta niin ei sitä huomaa käytössä :)

Lanka: Regia 4ply
Koneneulottu

3 kommenttia

 1. Kyllä näillä kansakuntansa on, ihan mun isosiskon näköiset <3

  VastaaPoista
 2. Pääkallot kuuluivat miun vaatteisiin aina ala-asteelta lähtien. Sitten kun sain esikoisen silloin keväällä 2014, niin oon jotenkin vierastanut pääkalloja! En tiedä miksi! :'D nyt kun nuorinkin on kohta 2v, niin ehkä voin alkaa palauttelemaan pääkalloja asusteisiin sekä vaatteisiin.. esim.yläasteella miulla oli pitkään jalassa musta-lilat polvisukat missä oli valkoisia pääkallojakin :'D tatuoijan kanssa suunniteltiin peittokuvaa yhden tatuoinnin päälle pari toissa kesänä ja silloinkin sanoin vähän turhan nopsaan että "ei sitten pääkalloja", ihan kuin tatuoija olisi sitä muka ensimmäisenä ehdottanut :D nyt ne on taas alkaneet kiehtomaan...

  Jokatapauksessa teet ihania sukkia! <3 ole ylpeä että osaat tuollaisen taidon kuin koneneulonta! Itse vaan haaveilen toistaiseksi koko hommasta :)

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat!
  Vaikka itse kuulunkin siihen kansakuntaan joka vierastaa noita omissa vaatteissani.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.