Hypisteltävää

Miun mummo sairastaa alzheimeriä. On päiviä, kun hän tunnistaa miut ja on suht järjissään, mutta sitten on päiviä, kun ei muista mitään ja elää täysin omissa maailmoissa. Inhottava ja kavala tauti, mummoni oli onnekas ja eleli noin 10 vuotta diagnoosin kanssa hyvin, kun hakeutui ajoissa hoitoon :)

Kun näin jo pari vuotta sitten hypistelymuhveja, niin ajattelin heti, että mummolle pitää tehdä. Mummolla oli ennestään muhvi, mutta muhvissa oli päällipuolella vain muutama nappi. Jotenkin asia venyi ja venyi, olin hommannut tarvikkeitakin jo, mutten vaan saanut aikaiseksi. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja tein! Homma olikin vaan yhden illan jobi, koneella neuloin pohjan eli ihan vaan tommosen peruslärpäkkeen, johon sitten ompelin erilaisia juttuja mitä kotoa nyt sattui löytämään. Päihin tein päärmeet ja ompelin sauman yhteen kun olin saanut hypisteltävät jutut ommeltua. Oli muuten kätevää ommella noita pikkujuttuja, kun sauman tein vasta viimeiseksi.

Tavoittelin mahdollisimman monenlaisia pintoja, joten ompelin sinne muunmuassa pitsinauhaa, juuttinarutupsun, isoäidinneliön, erilaisia nappeja ja helmiä ja kulkusen ja tein päätyihin tupsut. Ompelin varmuudeksi myös päällipuolelle, jos mummo sattuu vaikka kääntelemään muhvia, niin onpahan räpellettävää kumminkin puolin. Ompelin kaikki jutut kiinni kaksinkertaisella langalla, koska kuulema muistisairailla on tapana nyhtää näitä vähän kovakouraisesti välillä, niin josko kestäisi sitten pidempään.

Mummoni ei ehkä itse ideaa niin ymmärrä, kutsuu näitä muhveja kädenlämmittimiksi, mutta sitähän ne ovatkin ;)3 kommenttia

  1. Onpas hauska, varsinkin neonväriset tupsut :D Mummo varmasti tykkää!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana että olet tällaisen rakkaudella mummollesi tehnyt <3 T:muistisairaiden hoitaja :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ajatus ja kaunis hypistelymuhvi! Nyt kun muhvi on ollut tovin käytössä, niin millaista palautetta olet muhvista saanut? :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.