Taikaa!

Miulla on siis ohutlanka-neulekone. Tarkoittaa siis sitä, että nalle on aikalailla paksuinta mitä sillä voi neuloa. Neulojen väli kertoo siitä, miten paksua lankaa siihen voi käyttää, mutta oon kuullut huhuja, että kokeneemmat neulojat ovat neuloneet jopa seiskista ohutlanka-koneilla niin, että neulonut vain jokatoisella neulalla. Koulussa on kuulema paksulanka-kone, jotta haluisin viimeistään joulun jälkeen kokeilla.

Olen neulonut omalla koneella lähinnä nelisäikeisiä fingerin vahvuisia lankoja, paljon kulutettu austermann steppiä (joka on miu lemppari koneneulottava!) ja Lankavalta saatavaa alizea, opalia taikka grundlin lankoja. Olen yhden perussukat kokeillut nallesta, mutta en silloin tajunnut löysätä alkuun jännitettä (jännitte on vähän sama kuin puikkokoko tavallisessa neulomisessa) tarpeeksi niin kireähä siitä tuli. Nyt kokeilin uudestaan ja tekasin onnistuneesti paritkin polvisukat!

Koneella on hirmuisen kiva neuloa näitä pätkävärjättyjä lankoja, koska ne tulee niin nopeasti ja koska langanvaihtokohta on aina pieni "riski" koneneulonnassa (silmukat tai koko työ tippuu kun lanka on huonosti, tai se takertuu kelkan harjoihin jne..) , niin eipä tarvitse tehdä niitäkään tehdä, senkun vaan painaa menemään, kunhan muistaa kavennella välistä :D

Mutta tälläiset niistä nyt sitten tuli! Lanka on pari vuotta marinoitua novitan nalle taikaa, jota kumpaakaan väriä ei taida enää saada enää - harmi, tuo turkoosi oli varsin kiva!


Lanka: novita nalle taika
koneneulottu

1 kommentti

  1. Tuota punasta saattaa viel joissain paikoissa yllätyksenä löytyä, mut tuo turkoosi on hävinny. Itellä kyll löytyy semmoset 6-8kerää tuota turkoosia, kun oli miun lemppareita xD

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.