Lämpöisiä unia


Ystäväni on vilukissa, monet unisukat tullutkin neulottua ja taas oli tarpeen uudet. Materiaali oli heti mielessä, että alpakka on vaan yksinkertaisesti paras unisukkiin. Lämmin, mukavan pehmoinen ja.. niin. Mitäpä sitä selittelemään? :D koska neulekoneinto on suuri niin halusin tehdä ne koneella, mutta pientä päänvaivaa tuotti löytää sopivan ohut. Helsingin kässämessuilta (ja Lahden kärkkäiseltä) tarttui jokunen kerä dropsin alpakkaa testiin, että mitä se kone sanoo kun sitä neuloo. Noh, sehän meni heittämällä! 

Raitojen vaihto on vielä hankaluuksia aiheuttavaa touhua. Tuppaan jättämään niitä vittumaisia lenkkejä, jotka yleensä johtaa purkamiseen, kun ne ovat sen verran pieniä, ettei saa pääteltyä lankaa mutta sen verran isoja, että vaikuttavat työhön. Otin tähän työhön siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja harjoittelin sitä sekä testasin alpakan koneneuloutuvuutta. Lopputulos miellytti saajaa, miuta sekä opettajaakin. Lenkkejä ei jäänyt mutta jäätävä päättely näissä oli, kun ompelin sukkaa kasaan.. 

Yksi moka näissä kävi. Huomaatteko virheen? Sehän nyt varsinaisesti ei ollut virhe, mutta ekaa sukkaa neuloessa huomasin laittaneeni värit eri järjestykseen kuin varressa. Ajatuksenani oli toistaa samat värit samassa järjestyksessä teräänkin, mutta toisin kävi. Tein sitten samanlaisen kaverin niin ei kerrota kenellekkään, että se ei ollut alkuperäinen tarkoitus ;)


Lanka: drops alpaca, 100% alpakka
Koneneulottu

1 kommentti

  1. Suloiset sukat, varmasti lämpimätkin. Itse ainakin tykkään, että raidat ei ole samassa järjestyksessä, mutta mä nyt olenkin tämmöinen symmetrian vastustaja. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.