Bisneshommia

Nyt on aika paljastaa bloginkin puolelle uudet tuulet.


Ensinnäkin moni varmasti jo oli tietoinen, että aloitin koulun elokuussa. Opiskelen käsityöntekijäksi Saimaan ammattiopistossa ja erikoistun koneneulontaan, tai opettelen sitä ja niin edespäin. Koneneulontajuttuja on vilissyt täällä aikalailla viime aikoina ja voin luvata, että niitä tulee myös jatkossakin. Meinaan en vaa enää neulo koneella koulussa vaan hommasin neulekoneen kotiinkin! Ollaan viikon verran tehty tuttavuutta ja nyt alkaa sukantekokin sujua omalla neulekoneella! Pikkuhiljaa opetellaan uutta ja haluisin laajentaa osaamista muihin asusteihin ja mahdollisesti vaatteisiinkin, saa nähdä miten oppii ja innostuu - haluan pitää kaikki ovet avoinna!


Opiskelun myötä liityin myös Osuuskunta Vuoksen taitajiin. Vuoksen taitajat on luovien alojen oppilaitososuuskunta, jossa on monenlaista tekijää. Nyt jäseniä taitaa olla nelisen kymmentä. Ja mitäkö se tarkoittaa noin ylipäätään? Aion ryhtyä myymään jossain määrin tuotteitani, neuleita, sukkia, tilaustöitä jne, nyt kun neulekoneella sukkaparikin syntyy sukkelammin. Vuoksen taitajat tarjoaa miulle mm. tilitoimistopalvelut, jotta miun on helpompi "harjoitella" yrittämistä näin. Eli käytännössä teen tilausjuttuja Lankahelvettinä niinkuin ennenkin, mutta tilitän saamani rahat Vuoksen taitajiin, jotka hoitaa alvit ja lakisääteiset maksut, verot jne. Vuoksen taitajat järjestää kaikenlaisia pieniä pop up-myyntitapahtumia jne, joihin on sitten miun mahdollisuus osallistua tai olla osallistumatta. Tilaustöitä aiemmin en oo juuri ajan ja juuri näiden verokiemuroiden takia tehnyt, mutta nyt kun siihen on hyvät mahikset niin aion niin tehdä. :)

Jännä nähdä mihin tää tie vie! Oon ainakin superinnoissani tästä!

Ja ps. En aio unohtaa niitä "käsintehtyjä" neuleita myöskään (vihaan tuota käsintehty-termiä, ihan kuin koneneulonta ei sitä olisi, murr), mutta ainakin nyt kun halu oppia neulekoneen salat on itsestäänselvää, että tulee nyt enemmän väkerrettyä sillä. Haluan myös jakaa ne koneneulotut tänne, vaikka selkeesti vähempää osaa ihmisiä se kiinnostaa, mutta jos joku vähemmistöstä innostuisi koneneulonnasta tai sitten joku jo sitä osaava saisi inspistä! :)


10 kommenttia

 1. Tsemppiä!

  Itse koneneuloin noin 30 vuotta sitten, peruskoulussa ja olen ajatellut hankkia neulontakoneen vasta kun olemme muuttaneet isompaan kotiin, jossa olisi yksi huone minun käsityöharrastukselleni.
  Seuraan myös Facebookin koneneulontaryhmää, jossa näytetään koneella tehtyjä ihania neuleita, sukkiakin.

  VastaaPoista
 2. Vau! Hyvää matkaa valitsemallasi tiellä! :)

  VastaaPoista
 3. No wau!
  Itseäni kovasti kiinnostaisi neulekoneen hankinta, mutta pitäisi varmaan ensin saada kokeilla, että onko se todellisuudessa yhtään sitä mikä muistikuva on koneesta on joskus tullut.

  VastaaPoista
 4. No wau!
  Itseäni kovasti kiinnostaisi neulekoneen hankinta, mutta pitäisi varmaan ensin saada kokeilla, että onko se todellisuudessa yhtään sitä mikä muistikuva on koneesta on joskus tullut.

  VastaaPoista
 5. Onnea uusille urille, ja tsemppiä yrittäjyyteen. Osuuskunta on varmasti juuri oikea paikka aloittaa :)

  VastaaPoista
 6. Onnea ja menestystä opin tielle ja muutenkin!

  VastaaPoista
 7. Onnea ja menestystä Henna! ~Johanna

  VastaaPoista
 8. Oi, kuulostaa kivoilta suunnitelmilta! Osaisitkohan tehdä neulelegginssejä ja mitä sellaiset tulisi maksamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluisin joskus kokeilla, mutta en tiedä tuleeko ikinä tilaukseen asti. Meinasin pysytellä asusteissa, ihan vaan koska jo pelkät materiaalikulut on aika isoja vaatteille niin se hinta on usein kynnyskysymys, mut jotkut merinoleggarit ois aika ihanat!

   Poista
  2. Jep, niin ois! <3 Oon kyllä miettinyt ihan Nallestakin neulottuja legginssejä, kun mun iho kestää tosi hyvin karheampiakin lankoja. Ja Nalle Taika -langoissa olis kivoja värejä! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.