Koneistettu polvisukka

Nää on harvinaisen tylsän väriset villasukat, ihan inhanvärinen harmaakin, mutta ne ei tässä projektissa oo se olennaisin. Sukkaa on kovasti koulussa opeteltu neulomaan koneella ja niitä tullutkin tuherrettua. Tein näistä siksi näin kauheen tylsät, kun en ole halunnut niinsanotusti tuhlata parempia lankoja semmosiin projekteihin, jotka on vähän epävarmoja. Tosin vielä kaikki on vähän haparointia.. mut ehkä ymmärsitte pointin ;)


Meillä on neuleopetusta noin 1-2 päivää viikossa, mutta neulekoneet on vapaassa käytössä arkena. Eli vaikka ei opetusta ole, niin saadaan käydä itsenäisesti tekemässä jos siltä tuntuu. Oon nyt muutaman päivänä käynyt ja yksi ilta sain idiksen polvareihin. Laskeskelin ja mietin miten voisin onnistua niissä ilman opettajaa. Uskaltauduin koululle ja tässä lopputulos. Päivän jälkeen se fiilis oli mahtava, kuin olisi ylittänyt itsensä ja avokista tuntui varmaan vähän hölmölle ku intoilin jostain sukanneulomisesta. Mutta ehkä osa teistä osaa samaistua - kun onnistuu jossain ihan uudessa asiassa niin se on vaan niin kivaa!

Neulekoneen neulominen on kivaa puuhaa, mutta täysin eri kuin tavanneulominen. Jos silmukka putoaa niin se on sata kertaa hirveempi katastrofi kuin käsinneulonnassa, kaventaminen ja lisääminen ja kaikki tälläinen on käsittämätöntä pipertämistä ja jos et oo tarkkana niin lanka takertuu kelkkaan tai painot ei oo aloillaan ja hommassa on siis hirveesti muuttujia. Siksi jotenkin tunsin itteni ylivoimaiseksi, kun sain nämä tehtyä. Kun kotona vielä pari kolme tuntia ompelin niitä kasaan niin tunsin itteni voittajaksi! Jippii! Ehkä sittenkin alan päästä jyvälle siitä touhusta!

Lanka: Novita venla
Koneneulottu

2 kommenttia

 1. Tosi upeat sukat, vaikka tuo harmaa onkin jokseenkin väritöntä. Mutta hei, nyt pääsee sitten harjoituskappaleen jälkeen tekemään värikkäämpiäkin polvisukkia! :D

  Onnistuuko muuten neulekoneella ollenkaan pitsit ja palmikot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseasiassa oon tehnytkin jo, en vaa oo kerennyt kuvata ja tulevat blogiin vähän viiveellä :) ja pystyy joo, vähän semmoisiä simppeleitä. En niistä niin innostunut, mut ens viikolla opetellaan kirjoneuletta, niin en malta odottaa :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.