Kirottu kirjoneule


Nämä sydänsukat ovat jo toiset viime aikoina väsäämäni kirjoneuleet niin voisi sanoa, että pikkuhiljaa se alkaa siitä muodostua. Neulon hirmuisen löysää ja osasta saattaa tulla liiankin löysä, mutta ihmeen paljo kastelu ja pingotus tasoitti sukkia. Tajusin myös neuloa varren vielä puolimilliä pienemmillä puikoilla kun kärkiosan niin siitä ei tullut superlöysä. Lankana oli nallea ja ohjeessa 3mm puikot, mutta tein varren 2,5mm puikoilla ja sitten kantapäähän ja loppusukkaan vaihdoin 3mm puikot. Eroa ei juurikaan huomaa valmiissa sukassa vaan sain niistä suht tasaiset.


Täytyy tunnustaa, että olin purkaa nuo sukat, kun olin saanut varren valmiiksi. Tuo keskimmäinen sydänrivi ei oikein miellyttänyt ja tuo nalletaika-lanka ei miusta oikein erottunut tarpeeksi. Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä sydänkuviota koko sukan mitalta. Olin hartaudella väkertänyt viitisen tuntia tuota lyhyttä vartta niin tuntui tyhmältä heittää iso työ hukkaan ja purkaa, niin päädyinkin sitten näihin koesukkiin tekemään raidallisen jalkaterän. Varsin toimivat näistä tuli näinkin.

Lanka: Novita nalle
Puikot: 2,5mm ja 3mm sukkapuikot

10 kommenttia

 1. Hienot on sukat. Hyvä väriyhdistelmä. Harmaa on aina kaunis ja lisäksi sopii mikä vaan.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! :) Itse koitin jokin aika sitten neuloa Lumi Karmitsan uudesta neuleohjekirjasta niitä ihania kissasukkia, vaan jälki on ihan liian löysää! Puikkoina minulla oli 2,5 mm Symfoniet, ja lanka oli nelisäikeistä Regiaa. Ehkä pitää vaihtaa vieläkin pienemmät puikot kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeissa ja langassa on aina suuntaa antavat puikkokoot. Mie aina neulon sukat yhden koon pienemmillä ku mitä vyöte suosittelee. Kirjoneule kun on viel niin hakusessa ja neuloo löysää niin oli fiksu valinta vielä pienemmät puikot :)

   Poista
  2. Hahah, mun pitää varmaan sitten alkaa neulomaan kirjoneuletta hammastikuilla! :D 1,5 mm puikot nimittäin ois jo aika pienet :D Normaalisti neulon tiukkaa, mutta oon nyt oppinut neulomaan vähän löysempää, niin, että Seiskaveikkaa voi viimein neuloa niillä 3,5 mm puikoilla, mikä siihen on suositus!

   Poista
 3. Ihanat on! Onneksi et purkanut :) .

  VastaaPoista
 4. Ihanat on! Onneksi et purkanut :) .

  VastaaPoista
 5. Ihanat on tosiaan <3 tykkään itse lyhkävartisista sukista erityisesti.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat tuli. Kirjoneule on kyllä haastavaa, mutta kun sitkeästi harjoittelee, niin joka kerta tulee parempaa jälkeä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.