Kädentaitoa


Tuli pyörähdettyä lauantaina Helsingissä. Ei osoittamassa mieltä vaan ihastelemassa käsitöitä! Ja niitähän oli paljon! Kaikkea ja vaikka mitä! Helsingin messut oli kivan kokoiset päiväreissuun ja vaikka aluksi Wanha Satama tuntui tosi pieneltä paikalta, niin helposti saatiin kaksi tuntia siellä menemään. Lähdettiin aamuyhdeksän aikaan ajelemaan Lappeenrannasta ja oltiin perillä puolen päivän aikaan. Kotonakin oltiin hyvissä ajoin. Mukava pieni reissu ja ei tullut semmoista messuähkyä!

En ollut ennen vieraillut näillä Helsingin kässämessuilla, enkä Wanhassa satamassa muutenkaan, mutta täytyy sanoa, että oli ihana paikka käsityömessuille. Se huokui vanhaa tunnelmaa ja fiilis oli messuilla mukavan rento noin muutenkin.Keskityin itse lähinnä lankoihin ja neulottuihin asusteisiin ja vaatteisiin, mutta seurana ollut luokkakaveri piti huolen, että myös helmet ja korupuoditkin tutkittiin tarkkaa. Olisin löytänyt vaikka ja mitä, mutta nyt yritin pysyä opiskelijabudjetissa. Päädyin ostamaan muutaman kerän dropsin alpakkaa Riikka-Piikasta koneneulontaa varten ja löysin pari kirjaakin halvalla, ei mikään turha reissu. Tuli myös uusia tuttavuuksia lankasaralla ja jutusteltua myyjien kanssa.

Oli ihanaa huomata, kun ihmiset ovat löytäneet sen oman juttunsa ja työssä näkyy se oma kädenjälki sekä intohimo. Eräskin ompelija oli yhdistänyt kaksi asiaa, käsityöt ja rakkaat lemmikkikissat ja tekee sitä nyt elääkseen - siis ompelee kissapussukoita ja kissoille erilaisia tarvikkeita, joita myy kuulema lähinnä kissanäyttelyissä. Nyt kun itse opiskelee käsityöntekijäksi ja toisinsanoen pyrkii yrittäjäksi niin mietti noitakin asioita eri vinkkelistä. Ehkäpä mie ite oon joku päivä siellä kojuni kanssa myymässä sitä omaa juttua, se olis miun haave.

Mutta messuihin siis.. Kaikessa kokonaisuudessaan kiva paikka. Sieltä löytyi myös pieniä työpajoja, missä pääsi esimerkiksi Marttojen ohjeistuksella opettelee virkkausta/neulontaa ja pitsintekoa (joka näytti kyllä hurjalle ja muistutti jotain ydinfysiikkaa) ja korttihommia jne. En tutustunut niihin sen tarkemmin vaan kierreltiin lähinnä ohi ihmetellen.Mutta semmoset messuilut tällä kertaa. Nyt on kovasti harkinnassa jaksaisiko lähteä vielä katsastamaan Tampereen messut marraskuussa :)

*Pääsylippu saatu blogiyhteistyönä

3 kommenttia

  1. tuonne oli tarkoitus eilen mennä, mutta tuli tärkeämpää menoa. En ole noilla messuilla koskaan käynyt, ainoastaan joulukuussa naisten joulumessuilla Vanhassa satamassa ja mielestäni sopivan kokoinen, että jaksaa kaiken huomioida.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Sinua odottaa blogissani Blogger Recognition Award! :)

    http://illuusia.ihmemaassa.net/2016/09/blogger-recognition-award.html

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.