Harjoittelu tekee mestarin

Aloitin tosiaan koulun elokuussa. Miusta tulee isona käsityöntekijä, niinsanotusti erikoistun koneneulontaa ja nyt muutama viikko harjoiteltu niin alkaa tulla jo oikeita töitä niitten koetilkkujen jälkeen.

Kovasti oon työvaiheita postaillut instagramiin, mutta harmikseni koneneulonnasta ei saa semmoista kivaa wip(work in progress)-kuvaa niinkuin käsinneulotuista, vaikka väitän, että koneneulonta on yhtälailla käsityötä kuin käsinneulontakin. Kukaan ei liikuta sitä kelkkaa itekseen ja yhdentason sukissa on aikamoinen ompeleminen ja silmukointi, ainakin tälläseltä aloittelijalta ;)

Kuva, jonka Lankahelvetti / Henna Jokio (@lankahelvetti) julkaisiKuva, jonka Lankahelvetti / Henna Jokio (@lankahelvetti) julkaisi


Viisi paria sukkia jo syntynyt, joista kolmesta tuli oikeat sukat oikeaan käyttöön. Ensimmäisistä tuli liian pienet, toiset piti purkaa, ja yksi pari jäi kuvaamatta kun tohkeissani annoin ne jo äidille. Mutta tässä nyt nämä kaksi. Pinkkisävyinen lanka on saatu joskus vuosi sitten blogiyhteistyönä Lankalinjalta, mutta olen niin hitsin huono neulomaa ohuita sukkia niin se pääsi käyttöön vasta nyt. Sukissa on siis sisäreunassa sauma ja pienen harjoittelun jälkeen siitäkin tuli suht siisti, eikä se paina jalkaa. Olen muutaman päivän tallustellut omissa sukissa, ja vaikuttaa ihan hyvältä. Ollaan kyllä opettelemassa kaksitasosukkaa, eli sukkaa joka tehdään pyörönä. Siihen ei tule saumaa ja näin ollen säästyy siltä inhalta ompelultakin! Jee! Yhdet pitkät säärystimet myös odottavat ompelua ja niistä koetan kirjoitella piakkoin. Mutta oon täysin hurahtanut! Paljon on vielä opeteltavaa, mutta uskomatonta miten nopeasti tolla saa aikaiseksi. :) Mutta sitten kun tippuu silmukka niin se on miltein maailmanloppuakin kamalampi katastrofi.. Ehkä vielä jonain päivänä osaan ja kovasti jo haaveilen omaa konettakin kotiin - let's see!

6 kommenttia

 1. Vautsi,kivoja sukkia.Missä opiskelet käsityön tekijäksi?Minulla on sama koulutus,mutta erikoistuin korujen valmistajaksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinkin luokalla on koruntekijöitä :) mut Saimaan ammattiopistossa, ilmeisesti ekaa kertaa järjestetään täällä.

   Poista
 2. Todella ihania sukkia! :) Ja kuulostaa tosi mukavalta tuo linja, jota opiskelet. :)

  VastaaPoista
 3. Ooo, minäkin haluaisin joskus kokeilla koneneulontaa...
  Annoin sinulle blogissani haasteen/tunnustuksen, käyhän lukaisemassa!
  http://unelmiavarikkaita.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 4. Erinomaisia sukkia ja onnea unelmien(i) ammattiin!

  t. tiiuliinu

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.