Pikkuiselle


Kummityttö kaipasi syksyksi uudet sukat. Tein keväällä tytölle junasukat, mutta kun noilla vauvoilla on paha tapa kasvaa iha hirmuvauhtia niin pieneksihän ne ovat jääneet. Tein itseasiassa kahdetkin, toiset perussukat alpakasta, mutta unohdin ottaa niistä kunnon kuvat ja sukkamallilla oli jumpat pahasti kesken niin niistä ei nyt kummempaa kuvaa ole. Täytyy kyllä todeta, että junasukka on todellakin hyvä malli taaperon sukkaan, sillä touhutessa nuo perussukat tuntuivat valuvan jalasta, kun taas junasukka otti ja pysyi hyvin.


Muokkasin junasukan ohjetta sen verran, että tein varteen 48 silmukkaa ja kavensin kantapäähän niin että jäljelle jäi 44 silmukkaa, kun tein fingerin-vahvuisesta langasta. Tällä tytölllä on paksut pohkeet ja nuo tuntui olevan just hyvät ja pikkuisen kasvuvaraankin etenkin jalkaterässä, mutta kun tosiaan nuo niin nopeesti kasvaa niin ehkä ne mahtuvat vähän pidempään :)

Junasukkien lanka: Gründl Hot socks neon
Puikot: 2,5mm

5 kommenttia

 1. Junasukat on malliltaan tosi hyvin jalassa pysyvät. Ylipolven sukan ohjeella tehdyistä olen myös kuullut kehuja. https://kasityot.wordpress.com/tag/ylipolvensukat/

  VastaaPoista
 2. Tälleen kahden lapsen paljon neulovana äitinä totean, että vasta n. 2-3-vuotiaalle kannattaa edes ajatella jotain muita kuin junasukkia :D Ei ne vaan pysy. Ja vielä nyt ihan kohta 5-vuotiaallekin teen lähes polviin saakka varret, normaali perussukanvarsikaan ei toimi, sellaiset sai joltain lahjaksi ja onhan ne nätit ja lapsi tykkää niistä, mutta ei ne vaan pysy. Toisaalta ihan pikkupikkuvauvalle oon tehnyt lähes polviin saakka olevilla varsilla kirjoneulesukkia ja ne on kyllä pysyneet, kun ovat niin pitkät. Mut ei nekään enää ryömimään lähtevällä sitten toimi. Junasukka it is :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja todella pirteän väriset villasukat! :)

  VastaaPoista
 4. Ja oon huomannu lähipiirin mukuloista, että sen lisäks että ne kasvaa, niin ne pirulaiset kasvaa ihan kysymättä ja varoittamatta! Pöyristyttävää tommonen! Toisaalta: hyvä syy neuloa useemmin pikkusia sukkia.

  VastaaPoista
 5. Käsittämättömän söpön näköiset kummityttömussukallasi!! 8D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.