Testissä nahkapohjalliset


Kestävät huopatossut ovat olleet mielessä jo pitkään. Toteutus hautui pitkään ja lähinnä ongelmaksi, jotta mitä ja mistä. Satuin törmäämään Lankavan nettikaupassa nahkapohjallisiin ja tilasin heti pari! Ahkerathan leikkaavat ja rei'ittävät myös itse, mutta mieluusti maksoin näistä valmiista, kun hintakaan ei hirvittävä ollut.

Ystäväni oli pyytänyt uusia huopatossuja vanhojen kuluneiden tilalle ja toivoi niihin myös liukkauden estoa. Nahkahan ajaisi senkin asian! Vaikka huopatossut mitä on tullut tehtyä ovat aika paksuja, mutta kun niissä varsinaisesti ei ole vahviketta (sitä polyamidia) niin ne kuluu aika nopeasti käytössä. En tiedä miten nahka kestää tälläisessä käytössä, mutta olettaisin, että paremmin kuin ilman. Hieman jännitti ommella, koska ensinnäkin olen surkea näpertelemään, mutta onnistuinkin ihme kyllä kerta heitolla ja tossuista tuli just hyvät ja pohjalliset istuvat niinkuin pitääkin.

Nahkapohjallisethan on vanha juttu ainakin voihan villasukka-ryhmässä huopatossuvillityksen jälkeen, joten kuulisin mielelläni käyttökokemuksia, jos joku on näitä ommellut enemmänkin tossuihin/sukkiin? :)

Lanka: Varsi novita 7 veljestä ja tossuosa vanhaa novita huopasta
Puikot: varteen 5mm ja tossuosaan 10mm

5 kommenttia

 1. Ihanat tossut! <3 Pitäisi itsekin testata huopatossujen tekoa, ja nahkapohjat vaikuttavat tosi hyvältä idealta.

  VastaaPoista
 2. Apua, miten ihanat värit!! Harmi kun huopasta ei enää valmisteta…

  www.unelmiavarikkaita.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Mahtavat tossut! Olen kerran tehnyt miehelle vähän vastaavat, mutta silloin leikkasin itse nahkapohjan mokkanahkapalasta. Ne kestivät muistaakseni kyllä useamman vuoden, mutta hirveän paljon näppärämmän näköiset nuo valmiit nahkapohjat kyllä on.

  VastaaPoista
 4. Moi! Tosi ihanat tossut, herättivät saman tien omia haaveita huopatossuista. Innostuneena hain eilen jo langatkin. Nahkapohjat haluisin itsekin tilata. Minkä kokoiset pohjat olet näihin tossuihin valinnut? Ilmeisesti ompelit ne kiinni vasta pesukonekäsittelyn jälkeen?

  Kiitos!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.