Vahvoja tunteita


Löysin Janina Kallion Ravelrystä. Olen "favottanut" monta hänen suunnittelemaa huivia to do-listalle. Ihanan simppeleitä ja kauniita - ja nopeita tehdä. Järkevän kokoisia yhden vyyhdin huiveja. Miulla on hyvää vauhtia tulossa jo toinenkin Ardent-huivi, tykästyin tähän hirmuisesti! Tekemäni Antarktis-huivi on samalta suunnittelijalta, mutta jotenkin tykästyin tähän enemmän. Ainaoikein toimii ihanasti käsinvärjättyjen lankojen kanssa ja tämäkin huivi elää mukavasti kun on pientä sievää värien vaihtelua. Langaksi valikoitui Pyöröpuikosta löytynyt Malabrigon merinosukkalanka. Lanka oli itsessään uusi tuttavuus ja tykkäsin kovasti. Kukapa ei merinosta tykkäisi?

Kun rupesin tekemään tätä neonhirviöni jälkeen, niin tuntui, että tästä tulee ihan kääpiöhuivi. Todellisuus kumminkin toinen ja mukavasti istuu kaulaan ja harteillekin tarvittaessa. Jotenkin suhteellisuuden taju hävisi neonbeastia tikuttaessa.

Arastelin pikkuisen englanninkielistä ohjetta, mutta kuten Veerankin suunnittelemissa huiveissa niin Janinankin huiviohjeissa toistuu hyvin sama kaava, niin tekeminen ja ymmärtäminen oli helppoa. Sitä sopivasti karaistuu myös kokeilmaan muidenkin suunnittelemia englanninkielisiä ohjeita. :)

Olipa muuten tätäkin huivia hankala kuvata. Iski taas hirmuine tuuli ja totesin mallina toimivalle ystävälleni, että koeta pitää sitä huivia jotenkin nätisti, eikä se nyt niin haittaa vaikka se hulmuaa tuulessa. Jostain kumman syystä ystävääni hihitti tämä, koska todellisuus oli se, että voimakkaalle tuulelle ei mitään voinut, vaikka olisi päällään seissyt :D


Lanka: Malabrigo Sock, 97g
Puikot: 3,5mm

Ei kommentteja

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.