Pitkä ja synkkä matka

Käsi ylös kuka inhoaa neuloa mustaa?! Mie vihaan. Kirjaimellisesti vihaan. Ainakin tuo novitan musta on niin värjättyä et lanka nitisee, natisee, karisee ja narskuu neuloessa. En tykkää lainkaan.

Isännän työkaveri oli pyytänyt neuloa pari paria sukkia ja tietenkin isäntä sano et joo tottakai neuloo, että mitä väriä? Noh, mustat. tietenkin mustat. Hitto, että suorastaan ärsytti, mutta kun oli luvannut niin tehtävähän ne on. Yleensä oon suvereenisti kieltäytynyt tekemästä kokomustia sukkia ja tarjonnut tilalle vaikka harmaata, mutta nyt ei jäänyt sitäkään vaihtoehtoa. Jotta en ihan kuihtuisi ja kituisi näitä tehdessä valitsin helpot piirakkasukat malliksi, kun se on semmoinen malli, joka tuntuu syntyvän joutuisasti. Täytyy kyllä sanoa, kun nämä päätteli niin oli jokseenkin voittajafiilis! Tein sen! Miun sielu ei mustunutkaan ja selvisin urakasta kunnialla, vaikka motivaatiopulaa oli välillä havaittavissa!

Lanka: Novita 7veljestä
Menekki kokoon 37 104g

9 kommenttia

 1. Musta ei ole mieleinen väri neuloa minullekaan. Tehosteraitana tai resorina se menee, mutta vähänkin vaikeampi pintaneule on suorastaan mahdotonta, vaikka minulla on oikein hyvä työvalokin. Kesällä vielä menettelee aurinkoisella säällä, mutta kuka sitä silloin neulomassa istuu. Piirakka on onneksi niin helppo ettei tarvitse hirveästi ohjetta seurata. Kauniit sukat olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Niin tuttu tunne :`D Mullakin on tosiaan ne yhet ja samat mustat sulat edelleen samassa vaiheessa (ekan sukan kantapäässä) menossa. Ei vaan nappaa, niin ei nappaa. Mutta ehkä tässä kun kesäkin lähenee ja on tuota valoa enemmän.. ;)

  VastaaPoista
 3. Samat fiilikset ,olen neulonut syksyllä pojalle mustat sukat ja en neulo toisia.
  On kyllä kamalat neuloa.Viimme viikolla tein mustat kämmekkäät hautajaisiin ,onneksi oli pienet ja pitsiset niin sujui aika nopsaan.
  T:Tytti

  VastaaPoista
 4. Tuttu juttu! Olen joskus neulonut 7 Veljeksestä ja Nallesta kaksi mustaa villapaitaa, kokoamista vaille valmiiksi joten tiedän mistä puhut! Annoin ne paidat eteenpäin ja ne päätyivät purettuna ihan muiksi neuleiksi ja minä oli oikein onnellinen. Musta lanka vaatii valoa, joten kesä ja aurinko tarvitaan, ei kuumaa ilmaa kuitenkaan.

  VastaaPoista
 5. Tiedän niin tunteen... nyt on onneksi nämä tehty pois alta.
  Kauniit ovat kyllä. Kyllä piirakka on aina piirakka.

  VastaaPoista
 6. Täällä nousee kanssa käsi pystyyn! Kiva väri musta, mutta raskas neuloa. Silmukoiden laskemiseenkin tarvitsee ihan eri tavalla valoa kuin vaaleisiin väreihin. On paljon työläämpi väri.

  VastaaPoista
 7. Mä kans vihaan mustaa, varsinkin Novitan mustia. Nimenomaan tuon nitisevyyden vuoksi ja jotenkin sitä tulee niin sokeaksi sille mustalle, kerroksia on julmetun vaikea laskea. Rasitus!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.