Mummon lemppari rätti


Tiskirätti villitys senkun jatkuu! Tiskikukkien rinnalle halusin tehä jotain vieläkin nopeampaa. Ravelrystä löytyi superhelppo ohje ja rätit syntyi kirjaimellisesti tunneissa. Näihin neliörätteihin sopi mielestäni oikein hyvin raidallinen pätkävärjättylanka.

Ja langasta löytyykin hassu yhteensattuma. Selailin Lankamaailmaa ja sieltä löytyikin suht kiva puuvilla-bambusekoite. Harmikseni suosikkivärini oli loppu ja jostain syystä päähäni pälkähti Turkin Ice yarn. Yleensä suosin suomalaista ja etenkin pieniä kivijalkakauppoja, mutta suorastaan tyrmistyin kuin löysin Iceyarnin sivuilta täysin saman langan, mutta eri vyötteellä ja ihan eri hinnalla. Ainut vaan, että Ice yarnilta pitää ostaa tukkupaketteina, mutta maksoin miltein puolet vähemmän kerältä langoista ja toimituksessa kesti kokonaiset 1,5 päivää. Suomen posti voisi ottaa vähän mallia tästä.


Hulluna sitten tikuttelin viikonlopun aikana kolme neliörättiä ja niistä tuli varsin kivoja. Lisäsin niihin vielä pienen renksukan, mistä ne voi ripustaa kuivumaan. Pienesti neuroottisena ärsytti, kun rätit näytti vähän epäsymmetrisiltä, vaikka tiedostankin sen johtuvan vain ja ainoastaan langasta. Harkitsin kyllä vakavasti rättien pingottamista, mutta kun mietin, että ne ovat luutturättejä niin jätin sen tekemättä. Kostutin kevyesti ja vähän viruttelin niin tasoittuivat ihan kiitettävästi.


Lanka: Ice yarn cotton bamboo
Puikot: 3,5mm

3 kommenttia

  1. Kivoja ovat. Neulekerhomme on saanut lahjoituksena puuvillalankoja, oletko niistä tehnyt? Miten käyttäytyy pesussa? Varmaan aika isoilla puikoilla pitäisi tehdä jotta kuivuvat hyvin? Teemme hyväntekeväisyyteen neuleita, noita rättejä voisi myydä ja ostaa sitten niillä rahoilla villalankoja kohteittemme tarpeisiin. Vanhukset ja vähävaraiset perheet ovat olleet viime vuonna kohteinamme, eli sukkia,lapasia, pipoja, hypistelymuhveja ja polvipeittoja olemme villalangoista neuloneet.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.