Kämmekkäät for dummies


Häpeäkseni myönnän, etten osaa neuloa peukalokiilaa. En oo vaan uskaltanut oikeastaan ees kokeilla. Olen kyllä kuullut kyliltä, että se olisi helppo, mutta siltin jotenkin.. äh. Lupasin tikutella ystävälleni kämmekkäät. En vain löytänyt oikein sopivaa ohjetta ja jos löysin niin a. siinä oli se hiton peukalokiila tai b. se oli muuten vain epäselko. Monta iltaa kahlasin ravelryä, eikä oikein tärpännyt. Löysin ihanat kämmekkäät, mutta ohje oli englanniksi ja jotenkin miusta hankalasti toteutettu, joten päätin kokeilla tällästä pomminvarmaa ratkaisua, josta tulikin loppupeleissä ihan kiva.

Instagramissa jo kyseltiikin miten nää tein, joten tässä ois tämä "ohje". Lanka on nelisäikeistä Schoppel Wollea, jota sain testattavaksi Lankamaailmasta viime syksynä. Lanka odotteli pitkään sopivaa projektia ja vihdoin se löytyi. Vyötteessä luki 100% merino, mutta Lankamaailman sivuilta löytyy mielestäni sama lanka, mutta se on 75% villaa ja 25% polyamidia. Mukavan tuntuinen lanka neuloa ja näistä tuli sopivan ohuet näihin kevätilmoihin :)

Lanka: Schoppel wolle Admiral Cat Print (100g = 420m)
Menekki 30g
Puikot 30cm neulepuikot 2,75mm

Ohje näihin on näinkin yksinkertainen;

Luo 50 silmukkaa 2,5mm-3mm puikoille. Neulo ainaoikein neulosta noin 15-16cm, päättele löysästi ja jätä lankaa sen verran, että saat ommeltua reunat yhteen. Sovita ja arvioi peukalon paikka ja voilá! 

Valmista tuli! Vinkiksi, että kannattaa ommella löysästi, niin se ei kiristä kädessä. :) Jos teet paksummalla langalla niin tee vähemmin silmukoita!

4 kommenttia

 1. Täytyy noita kyllä testata �� Novitan peruslapasten ohjeella peukalokiilasta tulee omasta mielestä just hyvä. Ohjeessa lukee että toinen lanka neulotaan peukalon kohtaan ja sitten jatketaan lapanen loppuun mutta itse aina poimin silmukat kahdelle hakaneulalle ja otan sen langan pois niin lapasta on helpompi sovittaa. Hankalasti selitetty mutta neuloessa sen ymmärtää ��

  VastaaPoista
 2. Suosittelen tekemän peukalokiilan (jos sellaista päädyt tekemään) niin Intialaisen peukalokiilan ohjeella. Minä en ole mikään pro todellakaan neulomisen suhteen ja ihastuin tuohon peukalokiilaan ihan täysillä kun tein ekan kerran. Istuu käteen täydellisesti ja näyttää hyvältä ja ON HELPPO. Go for it!

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat kämmekkäät, simppelit ohjeet on minusta aina parhaita :) Peukalokiila ei ole vaikea, Novitan ohjetta olen minäkin käyttänyt.

  VastaaPoista
 4. Täältäkin peukku intialaiselle peukalokiilalle. Pirun helppo kun ei tarvitse yrittää pysyä kärryillä välikerrosten kanssa. Siirretään vaan peukaloon tulevat silmukat heti resorin jälkeen yhdelle puikolle ja luodaan niiden tilalle uudet yks per kerros. Novitan ohje oli itelle tarpeeks rautalangasta väännetty ja kyllähän noita ohjevideoitakin varmaan löytyy. :) Kämmekkäät itessään on oikein kivat ja tosi kätevät näillä keleillä kun ihan ei ilman hanskoja pärjää, mutta kokonaiset on liikaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.