DIY koiran hihna


Moni varmaan jo instagramista ainakin huomannut, että oon "koiraihminen", Tyyne ja Lilo ovat vilahtaneet täälläkin, mutta vähemmissä määrin. Lilo on käynyt muutamissa näyttelyissä elämänsä aikana ja nyt kun se täytti viime toukokuussa 8 vuotta ja siirtyi veteraaniluokkaan, niin ollaan käyty enemmissä määrin näyttelyissä. Mitenkään hulluna ei olla kehissä laukattu, mutta jos näyttely on ollut suht lähellä niin ollaan käyty. Viimeisimpänä käytiin Imatralla ja kummatkin leidit oli ilmoitettu. Kummempaa menestystä ei tullut, mutta olinkin reissussa lähinnä sillä mielellä, että saadaan Tyynelle uusia kokemuksia. Lilo sijoittautui paras narttu kehässä neljänneksi, joten ei nyt huono kumminkaan.


Mutta niin, koska näyttelykärpänen ei koskaan aiemmin juuri puraissut, niin ei ollut mitään jänniä "näyttelytarvikkeitakaan". Ikivanha ja kulunut ruskea nylonhihna näyttelyhihnana ja usein lainasinkin kavereilta näyttelyissä parempaa hihnaa. Koiranäyttelyissä on usein myyntikojuja ja Imatralla kiersinkin kojuja sillä mielellä, josko löytyisi uudet ja hienommat hihnat. Mutta ei. Kaikki oli jotenkin tylsän väriä ja plaah. Sitten keksin, että nehän voi tehdä itse!

Tilasin ebaysta tarvikkeita ja googlettelin ohjeita. Youtubesta löytyi hirmuinen läjä ohjeita eri punoksiin. Käytin itse tätä ohjetta, se tuntui selkeimmältä! Ensimmäistä pelkistettyä hihnaa väkersin valehtelematta parisen tuntia, kun ei vaan mennyt kaaliin se punos. Toinen koristeellisempi tuli sitten jo paljon nopeammin ja laittelin siihen kivoja helmiä. Netistä löytyy paljon helmiä myyviä nettikauppoja ja ebaysta vielä enemmän. Toki ebay-ostoksia saa odotella kauemmin, mutta hinnaltaan ovat halvempia. Näille hihnoille taisi tulla hinnaksi keskimäärin 2-3 euroa, kun helmet tilasin suomalaisesta verkkokaupasta tällä kertaa, mutta edulliset ne ovat silti.Näitä oli kiva tehdä! Voi olla, että innostun tekemään vielä pari lisää kesän tuleviin kehiin! 

5 kommenttia

 1. No johan on hienot, kyllä passaa sesujen tassutella tällaisissa nauhoissa : ))

  VastaaPoista
 2. Hienot, mitä on nimeltään tuo nauha, jota olet käyttänyt? Ja noi pinkit helmet, niihin vinkkilinkkiä, jotta mistä löytyy? Aivan mahtavat nauhat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauha on 2mm satiini nauhaa, helmiä ebaysta. Hakusanoja 2mm satin cord, large beads ja spacer beads. Antassusta löytyy myös paljon, käy kurkkaa sieltä :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.